Samsun'daki Lise Öğretmeninin Bıçakla Yaralanması

Eğitim sendikalarının üyeleri, Samsun'daki bir lisede görev yapan öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanmasını protesto etti.

Eğitim sendikalarının üyeleri, Samsun'daki bir lisede görev yapan öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanmasını protesto etti.

Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyelerinin de aralarında bulunduğu eğitimcilerden oluşan grup, yaralama olayının gerçekleştiği İlkadım Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan edebiyat öğretmeni Yaşar Şahin, bıçaklanan öğretmen Mustafa Öztürk'ün öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacının olamayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmakla eş değer olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyük. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen sahipsiz değildir. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı. Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmeli. Öğretmene saygı yeniden tesis edilmeli."

Grup üyeleri, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Dün İstasyon Mahallesi'ndeki İlkadım Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi J.A'nın (16), yaramazlık yaptığı iddiasıyla kendisini uyaran edebiyat öğretmeni Mustafa Öztürk'ü (43) okulun koridorunda bıçakla yaraladığı öne sürülmüştü. Öztürk tedavi altına alınmış, J.A. ise tutuklanmıştı.

Muhabir: Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: