Samsun’daki Mübadele Dernekleri Terör Olaylarını Kınadı

Samsun’da bulunan mübadele dernekleri, Hakkari ve Gaziantep’te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 2 askerin...

Samsun’da bulunan mübadele dernekleri, Hakkari ve Gaziantep’te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 2 askerin şehit olduğu, 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı saldırıları şiddetle kınadıklarını belirttiler.

Samsun’daki Mübadele Dernekleri adına açıklama yapan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Bölücü terör örgütünün Hakkari ve Gaziantep’te manevi duygularımızın dorukta olduğu bayram gününde askerlerimize, polislerimize ve çoluk çocuk demeden Türk halkımıza saldırıda bulunmuştur. Bu tür saldırılarla, Türkiye’de yaşayan vatandaşların birbirine düşmesini amaçlamaktadır. Ancak, Türkiye’de yaşayan herkesin kardeş olduğunu ve bu tür saldırıların, bu kardeşliği bozamayacağını, vatandaşlarımızın PKK terörünün provokasyonuna gelmeyeceğini artık bilmesi gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşayan herkesin kardeş olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu tür saldırılar bu kardeşliği bozamayacak. Vatandaşlarımız PKK terörünün provokasyonuna gelmeyecektir. Saldırılar, terör örgütünü sempatik gösterme girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Terör meselesi bugün Türkiye için çözümünde toplumsal barışı gerekli kılan en önemli meselelerden biridir. Türk milletinin bu terör belasının üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Terör ile mücadelede başarı için toplumsal mutabakatın gerektiğine inanarak, sivil toplum önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partilerimizi, hükümetimizi ve devletimizi sağduyulu acil kararlar almaya ve uygulamaya davet ediyoruz. Samsun’da yaşayan Balkan Türkleri ve mübadilleri olarak terörü bir kez daha nefretle lanetliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: