Samsun'daki Protesto Gösterileri En Çok Esnafa Zarar Verdi

Samsun’da BDP milletvekillerinin protestosu Gazi Caddesi üzerindeki esnafı mağdur etti. Olaylar nedeniyle bir çok işlerinin...

Samsun’da BDP milletvekillerinin protestosu Gazi Caddesi üzerindeki esnafı mağdur etti. Olaylar nedeniyle bir çok işlerinin camları kırılırken, esnaf günü siftahsız kapatmak zorunda kaldı.

İlk olarak Sinop’a giden oradan da Samsun’a gelen BDP'li milletvekilleri burada da öfkeli bir grup tarafından karşılandı. BDP’lilerin hem konakladığı otel hem de toplantı yapacağı Gazi Caddesi üzerindeki TKP bürosunun bulunduğu binanın çevresinde toplanan gruplar polise rağmen eylem yaptı. Özellikle Gazi Caddesi üzerindeki grup ellerine aldıkları taş ve sopalarla caddeyi savaş alanına çevirdi. Cadde üzerinde bulunan 150’ye yakın esnaf gün boyu iş yapamadı. Atılan taşlar nedeniyle çok sayıda işyerinin de camları kırıldı. Yaşanan olaya tepki gösteren Karabak Kundura sahibi Ekrem Karabak, “Güneydoğuda olan olayların aynısı Samsun’da oldu. Polise direnen, taş atanlar bizim dükkânın camını da indirdi. Burada yaşananlar aynı savaşı andırdı. Dün siftah yapmadan açtık kapattık dükkânı.” dedi.

Reklam
Reklam

Bir diğer camı kırılan ve iş yapamadığı için mağdur olduğunu söyleyen bir diğer işyeri sahibi Ahmet Gök ise “Dün burada bir terör yaşandı. Gazi Caddesi üzerindeki tüm esnaf aynı bizim gibi iş yapamadı. Çünkü sabah başlayan olaylar akşam saat 19.00’a kadar sürdü. Bugün daha çok çalışıp kaybımızı telafi etmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: