Samsun'daki Sel

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak, Samsun'da yapılacak her türlü fiziksel çalışmaların, taleplerin insan odaklı bakış

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak, Samsun'da yapılacak her türlü fiziksel çalışmaların, taleplerin insan odaklı bakış açısı ile iklim koşulları da dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, binaların bodrum katlarına iskan verilememesi gerektiğini kaydetti.

Bunun sadece TOKİ konutlarında değil bütün konutlarda uygulanabilmesi için İmar Yönetmeliği'nin değişmesinin gerektiğini vurgulayan Şenocak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"ASKON olarak bir seminer ortamında bu konunun görüleşeceği bir ortamın sağlanmasını ve bilimsel gerçeklerin konuşulup paylaşılacağı bir platformun oluşturulmasının gerekliliğini düşünüyoruz. Bu platformla ilgili sivil toplum örgütleri yerel belediyeler, TOKİ, Şehircilik İl Müdürlüğü ve üniversitenin de aralarında olacağı bir ortamda görüşlerin açıklanması ve sunumların yapılmasını talep etmekteyiz. Şehrimizde yapılacak olan her türlü fiziksel çalışmaların, taleplerin insan odaklı bakış açısı ile iklim koşulları da dikkate alarak değerlendirilmelidir. Yatırımların kente uygunluğunun plan tadilatı, estetik ve fonksiyon bakımından incelenmesi, Samsun Büyük Şehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar yönetmeliğinden 0.00 kotunun altında iskan edilebilirliğin kaldırılacak düzenlemeyi yapmak, dere yatakları etrafının yerel yönetimlerce plan tadilatları vasıtasıyla imara açılmaması gibi görüşlerin yapıcı bir şekilde görüşülüp tartışıldığı bir platformda konuşmayı öneriyoruz."

Muhabir: Fatma Kalay

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: