Samsun'daki trafik kazası

İlkadım ilçesinde, durakta bekleyen anne ile kucağındaki çocuğunun ölümüne yol açan sürücü, 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldu.

İlkadım ilçesinde, durakta bekleyen anne ile kucağındaki çocuğunun ölümüne yol açan sürücü, 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldu.

Sürücü tutuksuz sanık Mehmet Emin Taşan'ın (56) yargılanmasına, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya sanık ile ölen Hava Keleş'in eşi Alaettin Keleş ve tarafların avukatları katıldı.

Kazanın olmasından üzüntü duyduğunu belirten sanık Taşan, "Olay günü ben bir çocuğun yola fırlaması üzerine çarpmamak için yoldan çıktım. Durakta kimsenin olduğunu bilmiyordum. Aracımın hakimiyetini kaybettim. Yapacak bir şey kalmadı" diye kendini savundu.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti sanığa, 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Heyet, sanığın sürücü belgesinin de bir yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.

-Olay-

Taşan, 2 yıl önce, 55 HV 426 plakalı otomobille Kıran Mahallesi Barış Bulvarı'nda yolun karşısına geçmek isteyen 14 yaşındaki Bünyamin Keleş'e çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve durakta bekleyen Keleş'in annesi Hava (43) ile kucağındaki kardeşi Yusuf'a (2) çarparak ölümlerine yol açmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: