'Samsun'dan Gazze'ye Selam Hareketi' protesto için destek bekliyor

'Samsun'dan Gazze'ye Selam Hareketi', Tüketiciler Birliği'nin resmi ve kesinleşmiş boykot listesinde bulunan ve Ramazan ayının...

'Samsun'dan Gazze'ye Selam Hareketi', Tüketiciler Birliği'nin resmi ve kesinleşmiş boykot listesinde bulunan ve Ramazan ayının 3. günü Samsun'da Tarkan konseri düzenleyecek olan Fanta’yı protesto etmeye hazırlanıyor. Hazırlıklarını sürdüren Selam Hareketi, sağduyulu hayırseverlerden maddi manevi destek beklediklerini duyurdu.
'Samsun'dan Gazze'ye Selam Hareketi' öncüsü bedensel engelli Hüseyin Kılınç, Fanta'nın, İsrail'in Gazze'ye yönelik 2008 yılında yapılan ve 400'den fazla çocuk, bin 400 Filistinlinin katledildiği, 5 bin Filistinlinin ise yaralandığı Dökme Kurşun Operasyonu finansörlerinden olduğunu savundu. Kılınç, Müslümanları protestoya destek vermeye beklediklerini kaydetti. Hazırlıkları kendi imkanlarıyla sürdürdüklerini ifade eden Kılınç, İsrail zulmündeki Filistin halkına sahip çıkmak isteyen gönüllülerin yardımına ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

ÇAĞRI-DER'DEN PROTESTOYA DESTEK
Protestoya destek vereceklerini açıklayan Çağrı-Der Başkanı Taşkın Taşkın, İsrail menşeili ürünleri boykot ettiklerini belirtti. 2008 yılında Gazze’deki saldırılarda katledilenlerin görüntülerinin hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu ifade eden Taşkın, şunları ifade etti:
"Mavi Marmara katliamını dün gibi hatırlıyoruz. O günlerden itibaren İsrail menşeili ürünler için başlatılan boykot kararının hala arkasında durduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Müslümanlar için rahmet ayı olan Ramazan’da, festival adı altında Filistinli kardeşlerimize kurşun atmak üzere finansman desteği sağlayan Fanta’nın etkinliğini de boykot ediyoruz. Fanta’yı, sadece marketimizde, bakkalımızda, evimizde, değil şehrimizde de istemiyoruz. Kimse bizim dinimizle, Ramazan ayımızla dalga geçer gibi böyle bir festivali yapamaz. Gazze’de katliama destek veren Fanta, bizim şehrimiz Samsun’da festival yapamaz.
Bu sebeple Filistinli kardeşlerimize; sadece kalbi değil fiili olarak destek verdiğimizi göstermek için 'Samsun’dan Gazze’ye Selam Hareketi'ne o gün tüm üyelerimizle katılacağız. 3 Ağustos günü üyelerimizle, eşlerimizle, çocuklarımızla orada olacağımızı, haklıyken haksız duruma düşmeden Müslümanca bir tavırla etkinlikte yer alacağız. O gün balonlarımızı Bağımsız Filistin için uçurmaya geleceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz