Samsung Electronics, “Asya’nın Topluma En Duyarlı Şirketi” seçildi

Samsung Electronics, Asya Kurumsal Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Ödülleri (ACES) 2015’te, “Asya’nın Topluma En Duyarlı Şirketi” seçildi.

Ödülü değerlendiren Samsung Electronics Asya ve Okyanusya Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Irene Ng; “Bu ödül, Samsung’un küresel ağını ve inovasyonunu kullanarak dünyanın dört bir yanındaki insanların hayatında pozitif değişimler yaratma çabalarının bir göstergesidir” dedi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ise “Eğitim, Samsung’un ana yatırım alanlarının başında geliyor. Genç neslin, Türkiye’yi inovasyonda dünya oyuncularından biri haline getirecek fikirleri yaratma potansiyeline sahip olduğuna ve Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünya teknoloji devi Samsung Electronics; Asya’daki şirketler ve bireylerin liderlik ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında gösterdikleri performansı ödüllendiren Asya Kurumsal Mükemmellik & Sürdürülebilirlik (ACES) Ödülleri 2015’te, “Toplum Sağlığına En Çok Yatırım Yapan Şirket” (The Top Community Care Award) Ödülü’nün sahibi oldu.

Çeşitli sosyal yardım girişimleri aracılığıyla toplumların gelişmesine katkıda bulunan şirketlere verilen ödülü değerlendiren Samsung Electronics Asya ve Okyanusya Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Irene Ng, “Bu ödül, Samsung’un faaliyet gösterdiği ülkelerde topluma fayda sağlamak üzere ortaya koyduğu çalışmaların niteliğinin bir göstergesidir. Samsung olarak dünyanın farklı yerlerinde insanlara, teknolojimizi kullanarak eğitim, iş ve sağlık alanlarındaki temel problemleri aşma imkanı sunuyor ve hayatları kolaylaştırıyoruz” dedi.

Samsung Electronics Asya ve Okyanusya Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Irene Ng:

“Hedefimiz; günümüzün dijital ekonomisinde gençlere iş bulmalarını sağlayacak becerileri kazandırmak”

Reklam
Reklam

Samsung’un öncelikli olarak odaklandığı alanların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Ng şirketin eğitim odaklı çalışmalarını da şöyle aktardı:

“Daha iyi bir gelecek yaratma vizyonuyla, özellikle belirli imkanlardan yoksun gençlere yüksek kalite standartlarında bir öğrenim ortamı ve teknolojiye erişim olanağı sunuyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi birikimimizi ve teknolojideki uzmanlığımızı kullanarak Asya bölgesinde Akıllı Okul, Akıllı Kütüphane ve Teknoloji Enstitüsü olmak üzere toplam 170 eğitim girişimini hayata geçirdik. Bu girişimlerimizin ardında, günümüzün dijital ekonomisinde gençlere iş bulmalarını sağlayacak becerileri kazandırma hedefimiz yatıyor.”

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung:

“Genç nesil, Türkiye’yi inovasyonda dünya oyuncularından biri haline getirebilir”

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ise gençlerin geleceği oluşturmadaki önemine dikkat çekerek “Samsung olarak teknolojinin, ancak hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, yenilikçi teknolojiler ışığında farklı ve ilham verici çalışmalara imza atıyor. Bu nedenle faaliyet gösterdiğimiz bütün ülkelerde, topluma fayda sağlayacak ve insanların hayatına değer katacak projeleri desteklemeye özen gösteriyoruz.

Reklam
Reklam

Eğitim, Samsung’un ana yatırım alanlarının başında geliyor. Genç neslin, Türkiye’yi inovasyonda dünya oyuncularından biri haline getirecek fikirleri yaratma potansiyeline sahip olduğuna ve Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğine inanıyoruz.” dedi.

9 ülkede 165 Akıllı Okul ve Kütüphane, 7 ülkede toplam 14 Teknoloji Enstitüsü yatırımı

Samsung, Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur, Malezya, Tayvan, Tayland, Endonezya, Filipinler ve Vietnam olmak üzere toplam 9 ülkede 165 Akıllı Okul ve Kütüphane projesini hayata geçirdi. Çeşitli hükümet organları, yerel sivil toplum örgütleri ve eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde çalışan Samsung, tabletler ve akıllı televizyonlar gibi teknolojilerin kullanımıyla öğrencilere özel eğitim programları ve eğlenceli içerikle zenginleştirilmiş interaktif bir öğrenim ortamı sunuyor.

Samsung’un, sektörün kalifiye eleman sıkıntısına çözüm yaratmak amacıyla kurduğu Teknoloji Enstitüsü, gençlere temel IT ve mühendislik becerileri edindiren mesleki bir eğitim kurumu. Samsung, bölgesel çapta ise Malezya, Singapur, Laos, Kamboçya, Myanmar, Filipinler ve Endonezya olmak üzere 7 ülkede toplam 14 Teknoloji Enstitüsü kurdu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaratıcılığı teşvik eden ve eğitimi destekleyen yatırımlar

Samsung’un Türkiye’de özellikle gençleri destekleyen ve onların hayatında kalıcı etki yaratan projelere öncelik verdiğini belirten Joung sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de gençler son derece yaratıcı ve meraklılar. Üstelik son derece de açık görüşlüler. Yeniliklere, yeni fikir ve teknolojilere açıklar. Onların öğrenmeye karşı olan bu iştahları hepimize ilham kaynağı oluyor.

Bu kapsamda; Kore Savaşı Gazilerini onurlandırmak ve minnetle anabilmek adına başlattığımız Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursu ile gazilerin torunlarına üniversite eğitimlerinde destek sağlıyoruz. 8,4 milyon TL’lik yatırım ile açtığımız ve bugüne dek 1100’ü aşkın öğrencimize eğitim desteği sağladığımız Samsung Akademi, teknik meslek lisesi öğrencilerini iş hayatına en güncel teknoloji ile hazırlıyor ve tüketici elektroniği sektörünün her geçen gün büyüyen ara eleman ihtiyacını pratik bilgisi ve donanımı yüksek yeni mezunlarla karşılıyor. Öğretmenlere ve öğrencilere görsel ve işitsel teknoloji destekli, interaktif bir öğrenme ortamı sunmayı hedefleyen Samsung Akıllı Okul programı kapsamında, Darüşşafaka’da iki sınıf uygun altyapıya büründürülerek ‘Akıllı Sınıf’lara dönüştürüldü. Gençlerin yaratıcı ve üretken olabilmeleri için onlara ilham veren bir ortam sunabilmek adına Gazi Üniversitesi’nde ise bir Akıllı Laboratuvar Ortamı’nı hayata geçirdik. Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması ile genç neslin eğitimine katkıda bulunarak; genç beyinlerin yaratıcılık ve hayal gücüne yatırım yapıyor, akıllı düşünmeleri için ilham veriyor ve onlara yaşanacak daha güzel bir dünya sağlamayı amaçlıyoruz. Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz Bilişim Mucitleri projesi ile, Türkiye’deki mobil yazılımcı sayısını artırmayı ve 1000 genç bilişimcinin sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de yazılım ve uygulama geliştirme yolunda, attığımız önemli bir adımını temsil eden Ar-Ge Merkezimizde ağırlıklı olarak eğitim ve sağlık konuları odağında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Reklam
Reklam