Samsung fotoğraf tutkunlarını buluşturuyor

Samsung Electronics Türkiye, fotoğraf sektöründeki iddiasını Samsung NX Club ile sürdürmeye devam ediyor.

NX Serisi kullanan fotoğraf severlerin bir çatı altında toplanacağı bir platform oluşturma amacıyla NXClub Türkiye’yi kuran Samsung, proje kapsamında vereceği eğitimler, etkinlikler ve işbirlikleri ile de fotoğrafçılara destek verecek. Samsung Electronics, NX Serisi Samsung fotoğraf makineleri kullanıcıları için hayata geçirilen NXCLUB’ı tanıttı. NX Club açılışı ve IFSAK işbirliği; 18 Mayıs Cumartesi günü İFSAK’ta düzenlenen bir etkinlikle fotoğraf severlere duyuruldu.

NXCLUB Nedir?
NX Club, NX Serisi kullanıcılarının bir araya gelerek iletişim kurabildikleri, fotoğrafçılık ve yeni NX ürünleriyle ilgili eğitim programlarını ve fotoğraf severlerin keyifle katılabileceği sosyal etkinlikleri içeren bir platform olma özelliği taşıyor. samsungnxclub.com adresinden ulaşılabilecek bu platformda önümüzdeki dönemde Online eğitimler de verilecek.

Reklam
Reklam

NX Club, aynı zamanda Türkiye fotoğraf ve sinema sanatının en köklü kuruluşlarından biri olan İFSAK (İstanbul Fotoğraf Sinema Amatörleri Derneği) işbirliği ile gerçekleştiriyor.

Amacımız interaktif bir platform yaratmak
Samsung Electronics Türkiye Dijital Görüntüleme Ürün Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Güler konuyla ilgili açıklamasında; “Samsung’un profesyonel fotoğrafçılara yönelik geliştirmekte olduğu güçlü NX Serisi, fotoğrafçılığa tutkuyla bağlı bir kitleye hitap ediyor. Amacımız; NX Serisi fotoğraf makinesi kullanıcılarının buluşabileceği, interaktif bir platform yaratmaktı. NX Club Türkiye, NX kullanıcılarının bir araya gelerek iletişime geçebileceği, sektörün uzman isimleri ve köklü kuruluşlarıyla gerçekleştirilen işbirlikleri kapsamında, çeşitli eğitim programlarını ve sosyal aktiviteleri içeren bir platform olacak. 2013 yılının sonunda, İFSAK işbirliği ile binlerce NX kullanıcısına ulaşmış olmayı hedefliyoruz” dedi.

Samsung NX Club’da eğitim alan herkes sertifika almaya hak kazanıyor
Samsung NX ürünlerinden herhangi birini satın alan fotoğraf severler NXClub’a kaydolarak IFSAK’tan 5 saatlik temel fotoğraf eğitimi almaya hak kazanacaklar. 2 saat temel fotoğrafçılık, 1 saat Samsung NX ürünlerinin kullanımı ve 2 saat de uygulamalı fotoğraf çekimi bu eğitimler kapsamında gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

IFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç konu ile ilgili, “Teknolojinin sürekli değiştiği görsel dünyanın bir parçası olan fotoğraf sanatında yeniliklerin yakın takipçisi olan İFSAK, önümüzdeki dönemde Samsung ile gerçekleştireceği işbirliğinin ve daha fazla fotoğraf tutkununa ulaşacak olmasının heyecanını yaşıyor. Bu işbirliğinin İFSAK’ın misyonu olan ‘fotoğraf sanatının yaygınlaştırılması’ ilkesini destekliyor olması ve dolayısıyla fotoğraf severlere yeni ufuklar açacak olmasının keyfi anlatılamaz” dedi.

Tüm ilgili kurumlara ulaşmayı hedefliyoruz

İFSAK ile işbirliği kapsamında Samsung, NX Club projesi ile Türkiye genelindeki profesyonel fotoğrafçılar, fotoğrafçılık kuruluşları, üniversitelerin fotoğrafçılık kulüpleri ve fotoğrafçılık bloglarına kadar tüm ilgili kurumlara ulaşmayı hedefliyor.