Samsung Galaxy ailesinden memnun

Samsung 2012′nin son çeyreğinde rakiplerine yakın sonuçlar elde ederken Galaxy ailesi sayesinde yüksek gelir elde etmiş.

Bu hafta şirketler ardı ardına çeyrek sonuçlarını açıklıyor. Google, Apple ve Nokia’nın ardından bugün de Samsung ve Microsoft’un sonuçları gündemde. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2012′nin 4. çeyreğinde elde ettiği geliri ve kârı açıkladı. Rakipleri gibi iyi bir dönemi geride bırakan Samsung özellikle Galaxy ailesinden oldukça memnun.
Samsung son çeyrekte 52.04 milyar dolar ciro yapararak bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %18 büyüme kaydetmiş. Firmanın kârı ise 8.27 milyar dolar olmuş. Apple ve Google ile kıyaslandığında Samsung’un cirosu benzer seviyede olsa da kârlılığı daha düşük. Apple ve Google 13-14 milyar dolar civarında kâr açıkladı.
Galaxy ailesi Samsung’un yüzünü güldüren ürünlerin başında geliyor. Toplamda 30 milyonu aşan Galaxy S3 ve 5 milyonu aşan Galaxy Note 2 modelleri son çeyrekte de güçlü satış rakamları yakalamış. Ancak Samsung net satış rakamlarını açıklamadı. Bu konuda analiz şirketlerinin verdiği rakamlara güvenmek gerekiyor. Samsung, 2013′ün ilk çeyreğinde ise ufak bir düşüş bekliyor. Bu sebeple zor geçmesi beklenen bu dönemde Galaxy S4′ün de piyasaya çıkması beklenmiyor.
Samsung’un TV satışları ise artış göstermemiş. Geçtiğimiz yıla göre sabit seyreden satışlar, üst seviye LED modeller sayesinde daha fazla kâr getirmiş. Samsung, 2013′te 60 inç segmentinde satışların artmasını bekliyor ancak ilk çeyrekte yine düşüş beklentisi var.
Son olarak yonga üreticisi olan Samsung, PC RAM pazarındaki düşüşe dikkat çekerken mobil ve sunucu pazarlarındaki artış sayesinde gelirini dengelemeyi başarmış.
[

Reklam
Reklam

**

**](http://www.scroll.com.tr/102532/ps4un-donanimi-nasil-olacak/)

[

](http://www.scroll.com.tr/102532/ps4un-donanimi-nasil-olacak/)