Samsung Galaxy S3, iPhone 4S’i Alt Etti

Samsung’un gelmiş geçmiş en başarılı akıllı telefonlarından biri olan Galaxy S3, iPhone 4S’i satış rakamları ile alt etmeyi başardı.

Samsung’un rekor satış rakamlarına ulaşan akıllı telefonu Galaxy S3, üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 5 ay gibi kısa bir sürede 30 Milyon satış rakamını geçmeyi başaran akıllı telefon, iPhone 4S’i de satış rakamların ile alt etmeyi başarmış görünüyor.

2012 yılının üçüncü çeyreği için Strategy Analytics tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Samsung Galaxy S3, belirtilen dönem için en çok satılan akıllı telefon olmayı başardı. Raporda Samsung’un 18 Milyon Galaxy S3 sattığı belirtilirken, iPhone 4S için bu rakamın 16.2 Milyon’da kaldığıgörülüyor. Samsung Galaxy S3’ün global akıllı telefon pazarındaki payı 10.7 seviyesindeyken, iPhone 4S, %9.7’lik dilimi temsil ediyor.

Reklam
Reklam

Elbette ki bu tablet, iPhone 5 ile birlikte tersine dönecektir. Yılın son çeyreğinde iPhone 5’in liderliği geri almasını sürpriz olarak nitelendirmeyeceğiz tabi. Zaten açıklanan raporda da iPhone 5’in daha şimdiden 6 Milyon adetlik tahmini satış rakamı ile %3.6’lık bir pay elde ettiği belirtilmiş. Üstelik cihazın henüz resmi olarak satışa sunulmadığı ülkeler de var.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/96035/angry-birds-star-wars-cikti-indirin/)