Samsung Galaxy S3’den iPhone’a gözdağı!

Akıllı telefonlar arasında yaşanan rekabet Samsung’un Galaxy S3 akıllı telefonunu çıkartmasıyla birlikte alevlenmişti.

Akıllı telefon üreticilerinin karlılık oranlarına baktığımızda Apple’ın liderlik koltuğunda olduğunu görüyoruz. Apple gelirlerini her yıl yüzde 20 arttırarak yoluna devam ediyor. Bu yılki verilere baktığımızda şirketin karının geçtiğimiz yıla oranla 8,8 milyar dolar artarak 35 milyar dolara yükseldiğini görüyoruz.

Samsung’un bu yılki karı ise henüz belli değil. Fakat firmanın özellikle akıllı telefon piyasasında pastadaki payını arttırdığı biliniyor. Apple’ın amiral gemisi olarak görülen akıllı telefonu iPhone 4S’te şu sıralarda Galaxy S3 ile çekişmeye girmiş durumda. Performans açısından Galaxy S3’e geçilen iPhone 4S’in satışları zayıfladı. Tabii ki bunun bir başka sebebi de iPhone 5 dedikoduları.

Reklam
Reklam

Buna karşılık yaklaşık iki ay önce satışa sunulan Galaxy S 3’ün satışları 10 milyon barajını geçmiş durumda. Şimdilik Galaxy S 3, iPhone 4S’i geçmiş gibi gözüküyor. Apple analistlerin verdiği bilgiye göre 2012 yılının ikinci çeyreğinde 26 milyon iPhone akıllı telefon satmış durumda. Buna karşılı Samsung ise yılın aynı döneminde 50 milyonun üzerinde akıllı telefon satmış. Rakamlarında söylediği gibi son dönemde Samsung Apple’ı akıllı telefon liderliğinden etmiş gibi gözüküyor. Şimdi gözler iPhone 5’e çevrilmiş durumda. Oyunun kuralları 2012 yılının son çeyreğinden tamamıyla değişebilir.

[

**Microsoft 35 Kişiyi Hangi Oyun Yüzünden İşten Çıkardı?

**](http://www.scroll.com.tr/86625/microsoft-35-kisiyi-hangi-oyun-yuzunden-isten-cikardi/)