Samsung IFA’da yasaklandı

IFA fuarında herkesin gözü Samsung’un sergileyeceği ürünlerindeydi. Apple ile kavgalı olan Samsung, Almanya’da da nasibini aldı. Avrupa’da yasaklanan Samsung, bu yasağı IFA fuarında da birebir yaşadı.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarından biri olan IFA, müthiş yeniliklerle kullanıcılara kapılarını açtı. 2 Eylül’de başlayan ve 7 Eylül’e kadar sürecek olan bu Fuarda yüzlerce marka ve binlerce ürün sergileniyor.

Durum böyle olunca tüm dünyanın gözü bu fuardaydı. Hatta daha doğrusu Samsung’un ürünlerinde.
Hatırlayanlar bilir. Apple ve Samsung, patent ihlali yüzünden davalı durumdalar. Hatta Samsung’un bazı ürünleri, Avrupada satışı yasaklanmış durumda. Durum böyle olunca birçok kişi Samsung’un IFA fuarında sergileyeceği ürünleri merak etti.

Reklam
Reklam

Fuarın ilk gününde herhangi bir sorun yoktu. Fakat ikinci gününde Apple’dan bir mektup geldi. Mektubun içeriği henüz bilinmiyor. Ama Samsung bu mektubu okur okumaz kendi standında ciddi bir hareketlilik başladı.

Galaxy Tab ürünleri hemen kaldırıldı ve bu ürün ile ilgili reklamların da üstü örtüldü. Galaxy Tab 7.7’nin gururla sergilendiği masada şimdilerde Galaxy Note telefonlar yer alıyor. Bu masada yazılı olan Samsung Galaxy Tab 7.7 yazısını kazdılar. Masanın üstünde sadece Samsung yazılıyor.

Apple, Samsung’un Galaxy Tab 10.1 ürününü Avrupa’da yasaklamayı başarmıştı. Dolaysıyla IFA fuarında bu ürün sergilenemedi. Samsung, yine de yeni nesil Tablet’lerini sergilemek istedi. Fakat Apple bu duruma hemen müdahale etti.

Söylentilere göre mektubun içeriğinde, yeni nesil Galaxy Tab ürünlerinin Samsung Galaxy Tab 10.1’e çok benzedikleri ve bu benzerliği mahkemeye taşıyacağını belirtti. Hatta durum tahmin edilenden çok daha kötü. Çünkü Apple, Galaxy TAb 7.7’yi Almanya’da yasaklamayı başardı.

Samsung geri adım atmasaydı 250 000 Euro’luk bir ceza ödemesi söz konusu olabilirdi. Bu yüzden de ürünü IFA’dan çektiği gibi Web sitesinden de ürünü kaldırdı.

Reklam
Reklam

[

****](http://www.scroll.com.tr/47457/porschedan-elektrikli-otomobil-mucizesi/)