Samsung, masaya yumruğunu vurdu!

Apple ise Samsung arasında yaşanan patent anlaşmazlıkları birçok ülkede anlaşmazlık yaşanan ürünlerin satışına tedbir koyulmasına sebep olmuştu.

Apple açılan davaların birçoğunda Samsung’u kendi teknolojilerini izinsiz olarak GALAXY serisi tablet ve telefonlarda kullandığını iddia etmişti.

Buna karşılık Samsung’da Apple’a davalar açmaya baladı. Bu davalara son örnek ise Hollanda’dan geldi. Samsung, Hollanda’nın Lahey kentinde açtığı dava ile Apple’ın iPhone ve iPad cihazları üzerinde kullandığı dört farklı teknolojiyi kendilerinden çaldığını öne sürerek suçladı. Samsung, Apple’ın Hollanda’da satışa sunduğu iPhone cihazlarına tedbir kararı koydurmak istiyor.

Reklam
Reklam

Şu ana kadar Apple ve Samsung arasında Fransa, Japonya, Almanya, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 23 adet dava bulunuyor. Bu davaların hiçbirisi sonuçlanmış değil. Bu davaların genelinde Apple’ın suçlamaları mevzu bahis fakat Hollanda’da son açılan davada Samsung, Apple’ı suçlamış durumda.

Samsung Hollanda’daki dava ile Apple’ın Hollanda pazarında bulunan ürünleri iPhone 3GS, iPhone 4, ipad ve iPad 2 ürünlerinin satışına tedbir kararı koydurmak istiyor. Bu davanın ilk durulması önümüzdeki Pazartesi günü yapılacak. Bu duruşmanın sonucunu tüm dünya merakla bekliyor. Bakalım mahkemem Samsung’u mu yoksa Apple’ı mı haklı bulacak?

[

](http://www.scroll.com.tr/50372/iphone-5-kablosuz-sarj-olacak/)