Samsung’dan Apple’a 64-bit yanıtı!

Hiçbir şey Apple’a özel kalamaz! Samsung bu ideoloji ile attığı adımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Samsung 64-bit işlemci geliştirmeyi planlıyor peki Android buna hazır mı?

Samsung, Apple’ın ilk defa iPhone 5S’te kullandığı 64-bit destekli A7 işlemcisine yanıt vermeye hazırlanıyor. Kore kaynaklı haberlere göre Samsung, 2014 yılında pazara sunacağı üst düzey akıllı telefonlarda 64-bit destekli işlemci kullanacak.

Apple, iOS 7 ile birlikte 64-bit desteğini yazılımsal olarak sağlamıştı. Tek bir merkez olmanın avantajı ile de üçüncü şahıs yazılımların da 64-bit dönüşümünün çok geçmeden sağlanmış olacağını tahmin ediyoruz ancak Android cephesinde durum biraz daha farklı olacaktır.

Reklam
Reklam

Google, Android 4.4 KitKat ile birlikte 64-bit işlemci desteğini sağlamıştı. Üçüncü şahıs yazılımlar bu optimizasyonlara kazanmadan 64-bit işlemci 4GB ve üstü RAM kullanımını olanaklı kılmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Google’ın Android 4.4 KitKat için 64-bit desteğini kazandırmasının altında ise bambaşka bir neden yatıyor. Dizüstü bilgisayarlarda da Android’in yaygınlaşmasını hedefleyen Google, bu nedenle desteği Android’e kazandırmıştı ancak farklı bir ölçekte de durumun değişeceği görülüyor. Anlaşılan o ki ilerleyen günlerde rekabet, daha çok 64-bit etiketi ile konuşulacak.

CSO’da Büyük Ödüller İçin Silahlarınızı Hazırlayın!