Samsung’dan Apple’a osmanlı tokadı

Samsung ile Apple arasındaki gerilim bitmek tükenmek bilmiyor. Şimdi de Samsung Apple’ın canını sıkacak türden şok bir hamleye hazırlanıyor.

Samsung’u 1 Milyar Dolar tazminat ödemeye mahkum eden Apple, iki büyük şirketin arasındaki ticari iş birliğinin de sonunu hazırladığından habersizdi belki de. Öncelikle Apple, mobil cihazlarında kullandığı bir takım parçaların farklı üreticilerden tedarik edilmesi adına çalışmalarına başlamıştı.
Öldürücü darbeyi vuran isim ise Samsung olacak gibi görünüyor. Korea Times’ın haberine göre Samsung, yakın bir süreç içinde Apple’a LCD ekran satışını durduracak. Gazetenin resmi kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre Samsung, Apple’ın yüksek indirimler ile ekranları satın alması nedeniyle karlılığın epey düşmesini bahane ederek bu anlaşmayı sonlandıracak.
Apple’dan boşalacak boşluğu dolduracak olan isim de şimdiden belli. Ürün satışlarını artırmayı hedefleyen Amazon, Samsung’un ekranlarına talip en önemli isimlerin başında geliyor. Hatırlanacağı gibi Eylül ayından bu yana Apple’ın Samsung’dan tedarik ettiği ürünler ile ilgili olarak farklı arayışlara girdiği konuşuluyordu.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/94727/nissanin-konsepti-nihayet-gorucuye-cikti/)