Samsung'dan büyük başarı

Mobil dünyada 2012’yi en parlak geçiren isimlerin başında gelen Samsung, geride bıraktığımız süreçte Android’li akıllı telefonların neredeyse yarısına hükmetmeyi başardı. Peki ya kaybedenler?

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, üst düzey Android’li modelleri ile en çok satılanlar listelerinin üst sıralarını kimselere kaptırmıyor. Özellikle Galaxy S3 ve Galaxy Note 2, geride bırakmaya hazırlandığımız yılın en gözde modelleri olarak hafızalara kazındı.

Başarı çıtasını her geçen yıl yükseltmeye devam eden Samsung, Android dünyasındaki konumunu da bu yıl içersinde sağlamlaştırdı. Millenial Media tarafından yayınlanan raporlara göre Samsung, 2011’de%23 olan Android’li telefonlar içindeki pazar payını 2012’de ikiye katladı ve %46’ya ulaştı.

Reklam
Reklam

Galaxy serisi aklı telefonların bu başarısı pek de sürpriz değil aslında. Üst düzey modeller bir yana Samsung’un her fiyat aralığında iddialı modelleri kullanıcılara sunması ve daha da önemlisi sağladığı yazılımsal destek ile çok eski modellerin bile güncel kalmasını sağlaması Güney Koreli üreticinin itibarını ve elbette ki pazar payını artıran unsurlar olarak dikkat çekiyor.

2012’nin kaybedenlerine de değinilen raporda HTC ve Motorola’nın yarı yarıya bir kayıp yaşaması göze çarpıyor. HTC’nin %32’den %16’ya, Motorola’nın ise %22’den %11’e bir düşüşü söz konusu.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/99661/ios-6-0-2-ipad-mini-ve-iphone-5-icin-geldi/)

Anahtar Kelimeler: