Samsung’dan Windows 8’e özel mobil işlemci!

Samsung, Windows 8’li tabletler odağında geliştirdiği DirectX 11 destekli yeni mobil işlemcisini duyurdu. İşte Samsung Exynos 5 Dual hakkında önemli ayrıntılar:

Üst düzey akıllı telefonlarında Exynos olarak adlandırdığı kendi mobil işlemcilerini kullanmayı tercih eden Samsung, Apple’a da mobil işlemciler üretiyor. Dünyanın lider işlemci üreticilerinden biri haline gelen şirket, şimdi de Windows 8 odağında geliştirdiği yeni bir işlemciyi tanıttı.

Exynos 5 Dual adlı yeni işlemci ailesi, 1.7GHz saat hızında çalışıyor. 32nm işlem teknolojisi ile üretilen üründe, ARM Cortex-A15 mimarisi kullanılmış. WQXGA (2560×1600) piksellik çözünürlüğe destek veren Mali-T604 GPU ile donatılan Exynos 5 Dual, DirectX 11 desteği ile fark yaratıyor.

Reklam
Reklam

İşlemcinin diğer özellikleri arasındaysa OpenGL ES 3.0 ile OpenCL 1.1 destekleri, çift port 800MHz LPDDR3 RAM, VP8 codec, Wi-Fİ Display, Sata III, USB 3.0 yer alıyor. Samsung 5 Dual’in Windows 8 odağında geliştirilmiş ARM mimarisini kullanan işlemciler arasındaki en büyük rakibi ise Qualcomm’un Snapdragon S4 serisi olacak.

[

**Samsung Kullanıcılarına Müjde

**](http://www.scroll.com.tr/87948/samsung-kullanicilarina-mujde/)