Samsunlu Esnaf, Almanya’ya Inşaat Malzemeleri Ihracatına Başladı

Ekonomide ihracat denilince sanayici ve işadamları gelirken, Samsun’da inşaat yapı malzemeleri yapan bir esnaf, Almanya'nın...

Ekonomide ihracat denilince sanayici ve işadamları gelirken, Samsun’da inşaat yapı malzemeleri yapan bir esnaf, Almanya'nın Stuttgart şehrine cam balkon, balkon korkulukları ve cam çatı ihracatı yapmaya başladı. Almanya gezisinde tanıştığı Erzincanlı işadamı Hasan Düzgün ile tanışan Berkay Yapı İnşaat Sahibi Mehmet Kara, işbirliği sonucunda Almanya'ya ilk ihracatını yaptı. Esnaf Kara, 1 milyon liralık ürün ihraç etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Tüm sanayi sektörlerinde ortaklık ve işbirliği kültürü, giderek yaygınlaşırken, küçük esnaf da hedef büyüttü. Esnaflar, rakipleriyle rekabette farklı yollar ararken, bir süre önce Almanya’ya yapılan iş gezisine katılan Samsunlu esnaf Berkay Yapı İnşaat sahibi Mehmet Kara, Stuttgart'ta inşaat işiyle uğraşan Erzincanlı Hasan Düzgün ile tanıştı. 50 dairelik inşaat yapan Düzgün ile kurdukları ikili diyaloğu ticarete dönüştüren Kara, dairelerin cam balkon, balkon korkulukları ve cam çatılarını temin noktasında anlaştı. İlk sevkiyatı yapan Kara, "Kendisiyle ikili görüşmelerimiz oldu. Karşılıklı güveni sağladıktan sonra da işi aldık. Samsun'dan Almanya'ya 1 milyon liralık ürün göndereceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) Başkanı Metin Genççakır ise esnaf Kara’nın yaptığı ihracatın kentte bir ilk olduğunu söyledi. Türk ekonomisinin temel taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkarların ihracat potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirten Genççakır, ''Samsun'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız için başlangıç ve örnek teşkil eden, inşaat sektöründe ihracat atılımı gerçekleştiren esnafımız Mehmet Kara'ya cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımız Almanya'ya 1 milyon liralık cam balkon, balkon korkulukları ve çatı camı ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde ihracat yapan esnaf ve sanatkarımızın sayısını artması en büyük temennimiz.'' diye konuştu.

Tüccar ve tacir konumundaki işletme sahiplerine tanınan ihracat yapma yetki ve belge düzenleme hakkının Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na da verildiğini hatırlatan Genççakır, bu doğrultuda kendilerine güvenen ve ihracata yönelmek isteyen tüm esnaf ve sanatkarları birliğe davet ederek, gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: