Samsunlu Izciler Liderlik Kursu Görüyor

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun izciliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlemiş olduğu İzci Liderleri Kursu 4 değişik kulüpten kursiyerlerin...

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun izciliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlemiş olduğu İzci Liderleri Kursu 4 değişik kulüpten kursiyerlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Samsun'da izci sayısının artırılması yönünde verdiği talimat sonrasında ikinci liderlik kursu açıldı. Samsun İzci Evi'nde gerçekleşen eğitimlere 4 değişik kulüpten öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Eğitimler kapsamında izcilik nedir? ne yapılıyor, lider arkadaşların görevleri gibi belli başlı konular işleniyor. Kursiyerler akşamda kamp ateşi yakarak geceyi izci evinde geçirdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İzcilik İl Temsilcisi Arif Sertkaya, "Türkiye İzcilik Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Türkiye izci liderleri kursuna 4 farklı gruptan kişiler katıldı. Kursların ilkini nisan ayında açmıştık. İkincisini de yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Haziran ayında bir kursumuz daha olacak. Bu kurslar izciliğin geliştirilmesi amacıyla açılmaktadır. Örneğin akşam yakılan kamp ateşiyle kursiyerler becerilerini sergilediler." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: