Samsunlu Şairler, Çanakkale'yi Şiirlerle Andı

Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğunlaştığı İlkadım’da şiir severler 95. yıl dönümünde Çanakkale Zaferi'ni şiirlerle andı....

Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğunlaştığı İlkadım’da şiir severler 95. yıl dönümünde Çanakkale Zaferi'ni şiirlerle andı. Samsunlu şair ve yazarları buluşturan etkinlikte şiir severler duygusal anlar yaşadı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Acem Tekkesi’nde 2 haftada bir yapılan 'Şiir Akşamları' etkinliği bu hafta Çanakkale şehitleri anısına gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu programda İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Belediye Meclis üyesi Bahri Çakır, Başkan Danışmanı Ahmet Seven, Halistin Kukul ve 100 yakın şair yazar bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan Başkan Danışmanı Ahmet Seven, “Şairler büyük bir vatan savunması olan Çanakkale destanını pek çok şiirde konu edinmişlerdir. Bizlere düşen görev şiirlere ilmek ilmek işlenen bu kahramanlık destanını şiirlerden hafızalara nakşederek, şehitleri yâd aziz ruhlarını şad etmektir. Çanakkale Savaşı gibi her cephede mücadele ederek şehit düşen vatan evlatlarımıza saygı ve minnetle anıyoruz. Onları sonsuza kadar hiç unutmayacağız. Emanetlerine her şart altında sahip çıkacağız." diye konuştu.

Programda Aşık Ramazan Yavuzarslan'ın Çanakkale de geri dönmeyi düşünmeden kendilerini vatan uğruna cepheden cepheye atan şehitlere ithafen yazdığı 'Oğul' şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ali Kayıkçı'nın, Samsun Yazarlar Derneği (Say-Der) yayınları arasında çıkardığı 'Samsunlu Yazar ve Şairler' adını taşıyan ansiklopedisinin tanıtımın yapıldığı programda misafirlere armağan etti. Kayıkçı,”Bu eserin ortaya çıkmasında, emeği geçen herkese ve başarma azmimize katkı sağlayan bütün gönül destekçilerimize, katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan şiir sever misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Programa katılan şair ve yazarlar Türkiye'ye değer katan insanların eserlerini yaşatmak adına sanata, şairlere, şiir severlere verdiği destekten ötür İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: