Samsunlu şehit er Fikret Özer'in cenazesinde teröre lanet yağdı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Samsunlu Jandarma Komando Yasin Fikret Özer'in cenaze törenine...

Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Samsunlu Jandarma Komando Yasin Fikret Özer'in cenaze törenine katılan vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.
Samsun Büyükcamii avlusu ve meydanını cenazenin gelişinden 2 saat önceden dolduran Samsunlular, şehidin cenazesi alana gelene kadar terörü lanetleyen ve ülkenin bölünmeyeceğini dile getiren sloganlar attı.
Türk bayrakları ile süslenen cenaze aracının meydana girmesi ile yükselen ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde şehit Fikret Özer’in naaşı musalla taşına konuldu. Özer’in özgeçmişinin okunmasından sonra Samsun İl Müftü Vekili Hasan Yozgat, cemaate hitap etti.
“Dinimizde şehitlere ölü denilmesi yasaklanıyor. Vatanı, dini ve inancı için mücadele ederken hayatını kaybeden herkes şehittir.” diyen Yozgat, şehitliğin Allah katındaki mertebesini anlattı. Müftü Vekili Hasan Yozgat tarafından kıldırılan namazın ardından yapılan helalleşme ile şehit Özer’in cenazesi, omuzlara alınarak top arabasına konuldu.
Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verileceği Atakum'da bulunan Küçükkolpınar Mezarlığı'na defnedilmek üzere yola çıktı. Samsunlular, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar atarken tekbirler eşliğinde uzun süre cenaze aracını takip eti. Oğlunun cenaze namazını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Vali Hüseyin Aksoy’un arasında kılan şehidin babasının oldukça bitkin olduğu gözlendi. Şehidin annesi İnci Özer (46) ile kardeşleri Buket Özer (16) ve İrem Özer (14) cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamadı. Kardeşleri şehit Özer için birlikte dua etti.
Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Gökten, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Doğru ve çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz