Samsunlular 'Bir Ekmek Bir Battaniye' Kampanyasını Benimsedi

Samsunlular, Kimse Yok Mu Derneği'nin Suriye için başlattığı 'Bir Ekmek Bir Battaniye' kmpanyası'na sahip çıktı....

Samsunlular, Kimse Yok Mu Derneği'nin Suriye için başlattığı 'Bir Ekmek Bir Battaniye' kmpanyası'na sahip çıktı. Dernek 10 gün içerisinde 2'inci TIR'ını yola çıkardı, 3'üncü TIR'ın ise hazırlıkları yapıyor.

Kimse Yok Mu Derneği'nin iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyeliler için başlattığı 'Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası'na Samsunlu hayırseverler sahip çıktı. Gıda ve battaniyeden oluşan tır, 10 gün içerisinde yeniden yola çıkarken, 3'üncü tırın da hazırlıklarına başlandığı bildirildi.
Samsun'dan yardımlarına ara vermeden devam eden Kimse Yok Mu, Suriyeli mültecileri yalnız bırakmıyor. 14 Şubat'ta ilk TIR'ı Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yola çıkaran Samsun Şubesi, hayırseverlerin yoğun ilgisi sayesinde 10 gün içerisinde 2'inci TIR'ı da gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, "Gönderdiğimiz ilk TIR'ın ardından Kimse Yok Mu'ya gönül veren sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, battaniye ve un yardımlarını hızlandırdı. Kısa sürede dernek binamız doldu. Bekletmeden diğer TIR'ımızı da yola çıkarmak istedik." dedi.
Gönderilen malzemelerin doğrudan Suriye'deki vatandaşlara gittiğini belirten Mustafa Baş, "Toplanan battaniye ve unlar Gaziantep Şubesi'ne teslim edilecek. Şube yetkililerimiz de malzemeleri Suriye'nin içerisindeki ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıracak. Şu anda TIR'Imız gitmesine rağmen elimizde malzemeler var. Samsun'dan 3'üncü TIR'ın hazırlıklarına başladı. Battaniye ve gıda malzemeleri gelmeye devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu TIR'ımızı da Suriye için uğurlayacağız" dedi. Baş, Suriye için derneğe bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: