Samsunspor - Torku Konyaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 24. haftasında Samsunspor ile Torku Konyaspor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından her...

PTT 1. Lig’in 24. haftasında Samsunspor ile Torku Konyaspor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, “İkinci yarının başlamasıyla ve seyircimizin desteği ile çok coşkulu oynayan bir takımımız vardı. Bunu deplasmanlara da yansıtmak istiyorduk. biran önce alt sıralardan kurtulup, daha özgür ve güvenli hareket etmek istiyorduk. Torku Konyaspor iyi bir takım. İki hafta arka arkaya kazandılar. Buraya dirençli bir şekilde geldiler. Bizde kendimizi güçlü hissediyorduk. Maçada çok olumlu başladık. Yakaladığımız çok pozisyonlar var. Coşkulu ataklar sonuçlandırdık ama gol olmayınca penaltı oluştu. Penaltıdan sonra 10 dakikada kadar oyun bizim elimizden gitti. Daha sonra toparladık. Özellikle ikinci yarının başından sonuna kadar kazanma isteği, mücadele gücü yüksek gibi çok enerji sarf ettiler. Maçın 90. dakikasına kadar istekli ve arzulu oynadık. 90. dakikada da inanılmaz sevindik. Bu ligde 1 puanda çok önemli. Kazanmak istiyorduk. iç sahada 2 puan kayıp gibi gözükse de son dakikaya kadar iyi mücadele eden, isteğini ortaya koyan, sürekli gol arayan bir takım vardı sahada. Sonucunda da 90. dakikada gol bulduk. Daha erken gol bulsak belki kazanabilirdik. Alttan kurtulmak için 3 puan bizim için önemliydi ama son dakikada gelen puana da bu ligde 1 puanda önemli. Ama biz ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Sadece iyi mücadele ettik, coşkulu oynadık, Torku Konyaspor’a teslim olmadık. Sonuç olarak da maç 1-1 bitti ama üzgünüz” dedi.

Reklam
Reklam

Samsunspor’un daha coşkulu ve baskılı oynadığını belirten Samsunsporlu oyuncu Ercan Yazıcı, “Sadece golü yedikten sonra 10-15 dakika moral ve konsantrasyon açısından bozulduk. Ama sonrasında hemen toparlandık. İkinci yarıya güzel başladık. ikinci yarının başında gol bulsaydık, maç 2 - 1 hatta 3-1 olabilirdi” derken, Samsunsporlu oyuncu Kemal Sabri Bayraktar ise, “Biz her maça kazanmak çıktığımız için bu maçada kazanmak için çıkmıştık. Ancak ilk dakikalarda penaltılardan gol yedik. Ondan sonra takımın morali biraz düştü. Ama ikinci yarıya iyi başladık. golü erken bulsaydık belki galibiyette gelecekti ama geç bulduk ama beraberlikte iyi bir sonuç” diye konuştular.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

İkinci yarı iyi top oynayamadıklarını ifade eden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, “Oynadığımız futbol ikinci yarı iyi değildi. Tamamen geri vites yaptığımızı düşünüyorum. İlk yarı önde oynayan, pozisyon yakalayan, pozisyona giren bir Konya vardı. İkinci yarıda baktığımız zamanda Samsunspor’un da beraberliği hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü hem ilerde oynadılar hem de baskı kurdular. Biz çok geride oynadığımız için, iki pas yapamadığımız için 3 puandan olduk. dolayısıyla ben Samsunspor’u tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan’ın kötü bir maç yönettiğini belirten Torku Konyasporlu oyuncu Erdal Kılıçarslan, “İyi bir mücadele ettik ama hakeme bu kadar ezileceğimizi zannetmiyorduk. Biz Samsunsporlu futbolculara dokunduğumuz zaman hemen faul çalıyordu. Bize arkadan müdahale yapılıyor. Son dakika ceza sahası içinde eliyle topu durduruyorlar penaltı vermiyor. Artından aleyhimize faul veriyor. Hakeme bıçakla saldırılıyor ama bir şey yapmıyor. Bunlar incelensin inşallah federasyonda gereğini yapar” derken Recep Aydın ise, “Sezon başından beri maç oynuyoruz ama hakem tarafından ilk defa bu kadar ezildiğimizi düşünüyorum. Samsunsporlu oyunculara dokunuyoruz faul çalınıyor. Bugün bize oldu bu yarında Samsunspor’a olabilir. Bunu inceleyenler daha iyi incelesinler hakem atamalarını daha iyi yaparlarsa hakemlerde bundan sonra kimsenin hakkını yemeden ortada maç yönetirse bütün takımlar için daha iyi olur” şeklinde konuştular.

Maçın son dakikalarında sahaya giren taraftar için konuşan Tortu Konyasporlu oyuncu Murat Akın, “Hakeme arkadaş taşla saldırdı. Sonra ya tribünden ya da o arkadaştan bıçak düştü. Sanırım tribünden geldi. Mustafa Kayabaşı arkadaşımızda bıçağı aldı saha dışına çıkarttım. Daha sonra da hakem de ‘bıçağı gördüm’ dedi. Sonuçta hepimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Allah korusun o bıçak bize veya Samsunsporlu bir arkadaşımıza gelse ne olurdu. Maça gelince de skora göre maç yönetilmesin istiyoruz. Son 15 dakikadaki bütün pozisyonlarda hakem Samsunspor’a golü attırdı” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: