Samsun’un Iki Merkez Mezarlığında Satışa Hazır 100 Parsel Kaldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Bayram Yücel, kent merkezinde yer alan Asri ve Kıranköy...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Bayram Yücel, kent merkezinde yer alan Asri ve Kıranköy mezarlıklarında satışa hazır 50’şer adet mezar parseli kaldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Bayram Yücel, belediyenin sorumlu bulunduğu mezar yerleri hakkında bilgi verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Tekkeköy, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde yer alan 29 mezarlığın hizmetinden sorumlu olduğunu söyleyen Yücel, “Söz konusu ilçelerimizden İlkadım'da Asri, Kıranköy ve Derecik olmak üzere 3 ana mezarlığımız var. En büyük mezarlığımız olan Kıranköy’de 52 bin 163 parselden 25 bin 952’si dolu, 26 bin 211 parsel satılmış ve boş durumda bulunuyor. Asri mezarlığımızda ise 19 bin 142 parselin 15 bin 753’ü dolu, 3 bin 389’u satılmış ve boş durumda bulunuyor. 210 dönüm büyüklüğündeki Derecik Mezarlığı'nda ise bin 300 tane parsel dolu durumdadır. Kıranköy ve Asri mezarlığında satışa hazır sadece 50’şer adet parselimiz kaldı." dedi.

Reklam
Reklam

YENİ MEZARLIK ALANLARI BELİRLENECEK

Kıranköy ve Derecik Mezarlığı'nda bir adet boş mezar yeri parsel fiyatının 3 bin lira olduğunu kaydeden Yücel, Asri Mezarlık'ta bir mezar parselinin 5 bin lira olduğunu söyledi. Gelecek yıl yürürlüğe girmesi beklenen Büyükşehir Kanunu çerçevesinde yeni mezarlık yerlerinin belirlenmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyleyen Yücel, "5 ilçemizden mezarlık sayılarını aldık. Gelecek ay ilçelerimize giderek yerinde incelemeler yapacağız ve bizden ne talep ettiklerini öğreneceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: