Samulaş’ta Sırıo Kullanıcıları Toplantısı

Samulaş A.Ş. Genel Müdürlüğü İtalya’dan aldığı trenlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere toplantı düzenledi.Düzenlenen toplantıya...

Samulaş A.Ş. Genel Müdürlüğü İtalya’dan aldığı trenlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya İsveç, Norveç, İtalya ve Kayseri’deki sirio kullanıcıları katıldı. Toplantıda sonrası konuşan Trikken Şirketi Teknik Müdürü Rolf Bergstrand, Ansaldo Breda ile yapılan işbirliği ve Samulaş’ın tecrübesinden istifade etmek istediklerini belirtirken, Ansaldo Breda Şirketi Dış İlişkiler Sorumlusu Francesca Sarnataro ise, “Kayseri ve Oslo’daki müşterilerimizin burada olmasından, bizlere bahsettiği hatalardan ve gelişmelerle ilgili verdikleri bilgilerde kendimizi geliştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kayseri ile Samsun’un devamlı tecrübelerini karşılıklı olarak paylaştıklarını belirten Kayseray Şirketi Elektrik Bakım Mühendisi Emrah Dal, “Burada bizim gibi Avrupa’dan gelen tramvay kullanıcıları ile tecrübelerimizi paylaşıyoruz” diye konuştu.

Samulaş’a övgüler yağdıran Civitas Şirketi Sirio User Group Sekreteri Rolf Gilliebo, “Samulaş, bu kısa sürede projenin kurulmuş olması ve bu kadar kısa bir sürede bu kadar yolcu taşıması büyük bir başarıdır. Bu şekilde bir taşımacılık Avrupa’da ender görülüyor” şeklinde konuştu.

Toplantı hakkında bilgi veren Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, “Samsun’da İtalya’daki Ansaldo Breda firmasından aldığımız trenleri kullanıyoruz. Bu tramvayları kullanan başka ülkeler ve şehirler de var. Bunların içersinde Norveç’in başkenti Oslo, İsveç’in önemli kentlerinden Göteborg, İtalya’nın Floransa ve Türkiye’nin de Kayseri ili var. Bu kentlerdeki raylı sistem işletmecilerinin teknik ekipleri kendi aralarında deneyim paylaşabilmesi için bir ekip oluşturuldu. Bu ekip her sene bir şehirde teknik ekipleri arasında toplantı yaparak fikir ve tecrübe paylaşımında bulunuyor. Diğer firmaların yaptıkları olumlu işlerden biz yararlanacağız, yaptıkları hataları da biz burada yapmamaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

İtalya’daki Ansaldo Breda firmasından aldıkları trenler hakkındaki sorunlarını ve bilgilerini paylaşacak olan İsveç, Norveç, Kayseri sirio kullanıcıları Samulaş Genel Müdürlüğü’nde 2 gün toplantı düzenleyecek. Düzenlenen toplantıya ayrıca Samulaş Genel Müdürlüğü Mekanik Bakım Şefi Ziya Kalafat, Elektrik Bakım Şefi Ümit Özsoy Bostancı, Sinyalizasyon ve Telekom Bakım Şefi Eda Arlı, Ansaldo Breda Şirketi Sistem Mühendisi Federico Belli de katıldı.

Toplantı sonrasında Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, katılımcılara plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: