San-sof-ged Den Eğitime Destek

Iğdır’da, Sanata ve Sosyal Faaliyetlere Gönül Veren Eğitimciler Derneği (SAN-SOF-GED) tarafından sahnelenen ‘Televizyon Cumhuriyeti’ tiyatro...

Iğdır’da, Sanata ve Sosyal Faaliyetlere Gönül Veren Eğitimciler Derneği (SAN-SOF-GED) tarafından sahnelenen ‘Televizyon Cumhuriyeti’ tiyatro oyunundan elde edilen gelir ile 4 okulda kütüphane kuruldu.

SAN-SOF-GED üyesi öğretmenlerce hazırlanıp Mayıs 2012 tarihinde Iğdır Kültür Merkezi tiyatro salonunda sahnelenen Muharrem Çintesun’un yönettiği ‘Televizyon Cumhuriyeti’ adlı 2 perdelik komedi oyunundan elde edilen gelirin tamamı ile 4 bin hikaye kitabı ve 4 adet kitaplık alındı. Alınan kitaplar Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı birleştirilmiş sınıfı olan Yeni Doğan, Yukarı Çiftlik, Aşağı Topraklı ve Adetli ilkokullarına biner kitaptan oluşan kütüphane açıldı.

Reklam
Reklam

Kütüphanelere ait kitaplar, dernek yönetmeni ve okulların müdür yetkili öğretmenlerin katımıyla; Vali Yardımcısı Uzkuç’un makamın da temsili olarak dağıtıldı.

Kitap dağıtımında açıklama yapan Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, derneğin uzun yıllarda beri ilimizde sosyal etkinlik kapsamında gönüllü olarak yapmış olduğu çalışmalardan haberdar olduğunu ve derneğin bu çalışmalarını takdirle karşılandığını belirti. Uzguç, ”Yapılan bu yardımın kimilerine göre cüzi bir yardım olduğu düşünülebilir. Fakat yaklaşık 20 -25 öğretmenin bir araya gelerek ilimize böyle güzel bir sosyal etkinlik hazırlamaları ve buradan elde edilen geliri de en iyi şekilde kullanarak köy okullarına kitap bağışlamaları bizleri çok mutlu etti” dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Gül ise, dernek olarak 2007 den itibaren Iğdır’da tiyatro kültürüne katkıda bulunduklarını, her yıl en az bir oyun sahnelediklerini belirterek bu oyunlardan elde edilen gelirlerle de eğitime destek amaçlı okullara yardımda bulunduklarını belirtti. Gül, konuşmasında, ‘Televizyon Cumhuriyeti’ adlı oyunda kendilerine manevi desteğini esirgemeyen Vali Yardımcı Hacı Uzkuç’a, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’e, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’e ve tiyatro oyununun sergilemesinde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarına teşekkür ettiği belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: