Sana fabrikasına ödül

İSTANBUL (İHA) - Sana'nın üretildiği Unilever Çorlu Fabrika'sı, üretim verimliliği alanında dünyanın en prestijli ödülleri arasında sayılan TPM Mükemmellik Ödülü'nü aldı.
Unilever'den yapılan açıklamaya göre, 1952 yılında Bakırköy'de başladığı Sana imalatına, Çorlu'da devam eden Unilever Gıda Fabrikası'nın üretimde mükemmele ulaşma çalışmaları meyvesini verdi. Tüm dünya tarafından kabul gören TPM (Toplam Üretken Bakım Yönetimi) Mükemmellik Ödülü her yıl Japon Hükümeti'ne bağlı Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından seçili fabrikalara veriliyor. Ödüle hak kazanmak için Toplam Üretken Bakım Yönetimi modelini kullanarak üretkenliği, verimliliği ve çalışan memnuniyetini en çok arttıran fabrikalar arasında yer almak birinci şart olarak gösteriliyor.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Sıfır kaza, sıfır hata, sıfır arıza, sıfır kayıp gibi TPM hedefleriyle yola çıkan Çorlu Gıda Fabrikası, 2001 yılında tüm çalışanlarının katılımıyla, sahadan gelen önerileri fabrika genelinde aksiyon ve projelere dönüştürerek, topyekün bir verimlilik mücadelesi başlattı. Fabrikada böylece, 3 yıl içerisinde %40'lık bir verimlilik artışı elde edilip üretim maliyetlerinde düşme sağlanırken, çalışan motivasyonunun da üst seviyelere çıkması temin edildi."

Dünya genelinde 2004 yılında otomotivden elektroniğe, gıdadan kimyaya, 90 fabrika, TPM ödülünü almaya hak kazandı. Sana ve Becel markalarının üretildiği Çorlu Fabrikası da Unilever'in Avrupa'da ödül alan 3 margarin fabrikası arasına girdi. Böylece Çorlu Fabrikası, Avrupa'da Unilever'in en verimli margarin fabrikalarından biri oldu. TPM Ödül Töreni, 17 Aralık 2004 Cuma günü Japonya'nın Yokohama kentinde gerçekleştirilecek.