Sanal Alemden Tanımadığınız Kişilerle Arkadaşlık Etmeyin

Uzak veya yakındaki arkadaşlarla sürekli temas halinde olma imkanı sunan ve beğenilenlerin paylaşıldığı sosyal ağlar...

Uzak veya yakındaki arkadaşlarla sürekli temas halinde olma imkanı sunan ve beğenilenlerin paylaşıldığı sosyal ağlar güvenli kullanılmadığı zaman çeşitli sıkıntılara sebep olabiliyor. Bilgi Teknolojeleri ve İletişim Kurumu (BTK), “Sosyal ağlar kişisel bilgilerinizi, paylaşımlarınızı, arkadaşlarınızı herkesin görebileceği ortamlardır. Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddedin” uyarısında bulunuyor.

BTK tarafından hazırlanan 'Guvenlinet.org.tr' adlı internet sitesinden yapılan açıklamada, sosyal ağlarda telefon numarası, ev, işyeri ve okul adresi ve TC kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin sanal alemden paylaşılmaması gerektiği belirtildi. Sosyal ağlarda paylaşılması istenilmeyen gönderilerin, aile bilgilerinin, ilişki durumunun, dinin inanç ve siyasi görüşün istenilmeyen kişilere kapatılması tavsiye edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu uyarılara yer verildi: “Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddedin. Çünkü tanımıyorsunuz, niyetini bilmiyorsunuz, zarar görebilirsiniz, üzülebilirsiniz. Güçlü şifreler oluşturun ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Çünkü sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirler, zor durumda kalırsınız. Profilinizde sizin istemediğiniz şeyleri paylaşabilirler. Profil resim ve ayarlarınızı değiştirebilirler. Profilinizi kullanan arkadaşınız olur, sorumlu ise siz olursunuz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: