Sanal Dolandırıcılar Şirketler Arası Yazışmalara Sızıyor

Son yıllarda giderek artan sanal dolandırıcıların şirketler arası elektronik yazışmalara da sızdığı uyarısında bulunuldu.

Son yıllarda giderek artan sanal dolandırıcıların şirketler arası elektronik yazışmalara da sızdığı uyarısında bulunuldu. AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Başkanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, her gün yeni bir yöntem bulan sanal dolandırıcılar son olarak şirketlerin elektronik posta adreslerini ele geçirerek birbirleriyle yaptıkları yazışmaları takip etmeye başladı. Bir şirketin elektronik posta adresini o adrese gönderdiği virüs içerikli bir iletiyle ele geçiren dolandırıcılar, şirketin başka firmalarla yaptığı ticari yazışmaları takip etmeye başlıyor. İki şirket arasındaki para alışverişini takip eden dolandırıcılar, firmalar arasında ödeme yapılacağı bilgisine ulaşınca alacaklı tarafın elektronik posta adresine benzer bir adresle ödeme yapacak şirkete mail gönderiyor. Gönderilen iletide ödeme yapacak şirkete bildirilen banka hesap numaralarında güncelleme yapıldığı belirtilerek şirketin banka hesapları yerine kendi hesap numaralarını gönderiyor. Ödeme yapacak şirket yetkilileri eğer gelen iletiyi teyit ettirmezse ödenecek parayı dolandırıcıların hesabına yatırıyor. Emniyet yetkilileri, şirketlerin böyle bir mağduriyet yaşamamaları için kendilerine gönderilen banka hesap numarasının değiştirildiği yönündeki elektronik postalara şüpheci davranması ve mutlaka alacaklı şirketi arayarak teyit ettirmeleri gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde hem ödeme yapan hem de alacaklı şirketin mağduriyet yaşayacağı uyarısında bulunuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: