Sanal Operatör Uygulaması Başladı

Bağcılar Belediyesi, sanal operatör uygulamasına geçti. Vatandaşlar, artık belediyenin sitesine girerek her türlü işlemini sanal...

Bağcılar Belediyesi, sanal operatör uygulamasına geçti. Vatandaşlar, artık belediyenin sitesine girerek her türlü işlemini sanal operatörle kolayca halledebilecek.

Bağcılar Belediyesi, hizmet sunumunu hızlandıracak önemli adımlar atıyor. Daha önce Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’ni hayata geçiren belediye, böylece vatandaşın kuyrukta beklemesini önlemeye çalışırken, yeni geçtiği sanal operatör uygulaması ile de belediyenin bütün kurumlarına ait iletişim bilgileri başta olmak üzere imar, ruhsat, plan, proje, başvuru, vergi, bilgi edinme gibi belediyecilik hizmetleriyle ilgili pek çok soruyu sistemle eşleştirti ve alternatif oluşturulabilecek cevapları da akıllı sistem sayesinde vatandaşların hizmetine sundu.

Reklam
Reklam

Bağcılar Belediyesi’nin www.bagcilar.bel.tr adresi üzerinden verilen hizmette vatandaşlar isterlerse, bilgisayarlarının mikrofonunu açarak ve istedikleri soruyu sorarak işlemlerini yapabilecek. İşlemlerini sesli yapmak isteyen vatandaşların bilgisayarlarında Google Chrome tarayıcısının yüklü olması ve bu tarayıcı ile işlem yapmaları gerekiyor.

İSTEDİĞİN ANDA BİLGİLENDİRME

Uygulamanın yaklaşık 400 soruyu cevaplandırabildiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, uygulama ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Teknolojinin hızla ilerlediği bir süreçte Belediye hizmetlerin artık çok daha hızlı ve şeffaf bir şekilde sunulması gerekiyor. Böyle olunca da hizmet kalitesi artıyor. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak için çalışıyoruz. Bu projemizde aynı düşünceden hareketle oluştu. Bağcılarlı hemşehrilerimizin, evlerinden, iş yerlerinden belediyedeki işlemlerini en kolay şekilde yapmalarını ve yine süreci internet aracılığıyla takip edebilmelerini istiyoruz. EBYS projemizi bu düşünce ile hazırlamıştık. Sanal operatör uygulamamız da yine aynı düşünce ile hazırlamış olduğumuz bir projemiz. Yani teknolojiyi kullanarak, kuyrukta bekleme ve evrak dönemini bitiriyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: