Sanat Evi Kursları Yılsonu Sergisi Açıldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Halk Eğitimi Merkezi (HEM) işbirliğinde düzenlenen Sanat Evi...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Halk Eğitimi Merkezi (HEM) işbirliğinde düzenlenen Sanat Evi kurslarının yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Mezitli Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleşen açılışa, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Eroğlu, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, “Bu sergi sadece Mezitli Belediyesi’nin yaptığı bir çalışma değil. Kaymakamlığa bağlı olan Mezitli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile beraber ortaklaşa çalışma sonrası bu çalışmalar meydana geldi. Bugün yılsonu sergi açılışımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“AKDENİZ OYUNLARI İÇİN HEDİYELİK EŞYA HAZIRLAYALIM”

Mezitli Kaymakamı Kıcıroğlu ise sergide kursiyerlerin el emeği, göz nuru güzel eserlerinin yer aldığını, bu tür aktivitelere katılmanın vatandaşlar açısından faydalı olacağını söyledi. Kıcıroğlu, “Mezitli’deki vatandaşlar da benim gördüğüm kadarıyla belediyemizin ve HEM’in açmış olduğu kurslara ilgi göstermektedir. Bu ilginin devamlı olmasını temenni ediyorum. 2013 Akdeniz Oyunları'nda 10 bin sporcu, yönetici, yabancı turist ve 10 bin civarında yerli turist olmak üzere 15-20 gün içinde toplam 20 bin turistin geleceği tahmin edilmekte. Turistler Mersin’e geldikleri zaman Mersin’den hatıra olarak ülkelerine götürebilecekleri sizce nedir? Sadece cezerye, kerebiç ve tantuninin götürülebileceğini söyleyebiliriz. Bu yiyeceklerden başka anı eşya olarak götürebilecekleri başka bir şey yok. Mersin’e ait hediyelik eşya sıkıntısı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Kıcıroğlu, bundan dolayı usta öğreticilerin, el becerileri olan vatandaşların hem Mersin’i hem Mezitli’yi tanıtacak, uluslararası arenada Mersin’i temsil edecek kitre bebek, ahşap rölyef, ahşap işlemeciliği, altın-gümüş işlemeciliği gibi konulardan hediyelik eşyalar meydana getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Eroğlu da "Mezitli Belediyesi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 28 türde toplam 49 kurs açıldı. Bu kurslara toplam bin 196 kursiyer katıldı. Bu kursların içinde bulunduğumuz hafta içinde kurs yerlerinde yılsonu kursları teker teker açılacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Kaymakam Kıcıroğlu ile Başkan Yıldırım tarafından yapıldı. Yılsonu sergisinde ahşap boyama, ahşap rölyef, kağıt rölyef, yağlı boya resim ve kitre bebek çalışmaları yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz