Sanat Fabrikası’nın Ramazan Eğlencelerine Yoğun İlgi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Sanat Fabrikası, Ramazan Ayı boyunca her Çarşamba ve Cumartesi saat 21.30’da...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Sanat Fabrikası, Ramazan Ayı boyunca her Çarşamba ve Cumartesi saat 21.30’da Geleneksel Türk Tiyatrosu'ndan örnekleri Ayvalıklılara sunmaya başladı.

Ramazan eğlenceleri arasında, Meddah'tan Nasreddin Hoca Gülütleri'ne; İbiş İle Kuddusi'nin hikâyesinden tutun; Karagöz ile Hacivat'ın perde oyununa; danslar ve tangolar yer alıyor. Haşmet Gürbüz’ün yazıp ve yönettiği projenin genel Koordinatörlüğünü Erkan Cılak, ışık tasarımını Sadi Mastar, Dekor tasarımını Sudi Pulathaneli ve Sinan Yorulmaz, Kostümleri Ayşegül Tekten ve Hande Akman, Afişi Turgut Baygın ve Erkan Cılak hazırladı.

Reklam
Reklam

Etkinliklerin Genel Sanat Yönetmeni ise Yavuz İmsel oldu. Oyunlarda, Ayşegül Tekten , Sudi Pulathaneli, Hande Akman, Betül Meydanlı, Saba Demirören, Ümran Şimşek,Mısra Mastar, Sinan Yorulmaz, Ezgi Korkmaz, Erkan Cılak ve Haşmet Gürbüz rol aldı. Ramazan eğlencesinde sahneye ilk olarak Meddah çıktı. Türk Tiyatrosunun Meddahının stand-up olarak geri döndüğünü, Gölge oyunumuz Hacivat ve Karagözümüzü başka ülkelerin sahiplendiğini söyleyen Meddah, kendi kültürümüzü yeniden canlandırmamız gerektiğine dikkat çekti.

BEĞENİYLE İZLENİYORLAR

Günümüz Meddahı, Gezi olaylarını değerlendirmeyi de ihmal etmedi. Meddahın ardından Karagöz Hacivat gösterisi, özlenen eski Ramazanları hatırlatarak keyifli bir gösteri ile seyircilere sunuldu. Gösterilere yoğun katılım gösteren Ayvalık halkı sahnedeki oyuncuların performanslarını büyük bir beğeni ile izleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: