"Sanat Merakı Sınır Tanımıyor"

Sakarya'da halk eğitim merkezi kurslarına katılan 72 yaşındaki kursiyer, sanat sevgisini çini, ebru ve yağlı boya eserlerine yansıtıyor.

Sakarya'da halk eğitim merkezi kurslarına katılan 72 yaşındaki kursiyer, sanat sevgisini çini, ebru ve yağlı boya eserlerine yansıtıyor.

İşçi emeklisi Atilla Ferah, 5 yıldır Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) "Sır Altı Çini İşlemeciliği" eğitimi alıyor. Ebru, hat ve yağlı boya çalışmaları da bulunan Ferah, 73 yaşında karma sergi açmayı planlıyor.

Ferah, AA muhabirine sanata merakı nedeniyle çini, ebru, hat, kaat ve yağlı boya resim eğitimi aldığını söyledi.

Çocukluğundan beri merak duyduğu çini işlemeciliğini öğrenmek için 2008 yılında halk eğitim merkezinde kursa başladığını anlatan Ferah, "Hocamla çini tasarımı yapmaya başladım. Tasarımlarımı çininin yanında, ebru ve yağlı boya çalışmalarıma da aktardım. 2013 yılında sergi açmak istiyorum. Sanatı sevmememe rağmen farklı mesleklerde çalışmak zorunda kaldım. Küçük yaşımdan beri boya ve sanatla haşır neşirdim. Farklı bir meslek sahibi olmama rağmen, sanat her zaman içimde bir ukdeydi" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Terapi etkisi yapıyor"-

Ferah, kısıtlı bir yaşam tarzı bulunduğunu belirterek, yaz aylarında da kurslara aksatmadan katıldığını söyledi.

Eşinin de kendisine her zaman destek olduğunu ifade eden Ferah, "Kursta yaptığım çalışmalar, görsel estetiğin yanında bende terapi etkisi yaratıyor. Kurslardan sonra eve arınmış şekilde gidiyorum. Günümün 8 saatini çini ve ebruya ayırıyorum" şeklinde konuştu.

Ferah, kızının el sanatları öğretmeni, torununun ise üniversitede çini bölümünde okuduğunu kaydederek, "Çevreme el sanatlarını aşıladım, onlar için adeta lokomotifim" ifadelerini kullandı.

-"Kahvede oturan arkadaşlara mesajım var"-

Sigara ve içki kullanmadığını, kahvehanelere gitmediğini anlatan Ferah, 72 yaşında olmasına rağmen kendisini genç hissettiğini ifade etti.

"Kahvehanede oturan arkadaşlarıma mesajım var" diyen Ferah, "Lütfen kahvehanede oturmayın. Gelin, böyle yerlere sıfırdan başlayın, çok güzel eserler yapabilirsiniz. Üretici olun, tüketmeyin. Öldükten sonra yaptığınız eserlerle arkanızda hoş bir seda bırakın" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Usta öğretici Havva Göktepe ise HEM'in düzenlediği kurslara her meslekten katılımcının olduğunu, özellikle öğretmenlerin ve ev hanımlarının kurslara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: