Sanat Müziğinin Ünlü İsimleri Bal Mumu Müzesinde Yaşayacak

Bursa’da, Türk sanat müziğinin ünlü seslerinin balmumu heykelleri yapılarak müzede sergilenecek.Müzeler ve sanatçılar şehri Bursa'ya...

Bursa’da, Türk sanat müziğinin ünlü seslerinin balmumu heykelleri yapılarak müzede sergilenecek.

Müzeler ve sanatçılar şehri Bursa'ya balmumu müzesi kuruluyor. Zeki Müren, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses, Bülent Ersoy, Emel Sayın’ın da aralarında yer aldığı, Türk sanat müziğine emek vermiş 40 ünlü isim, Bursa’ya kurulacak Zeki Müren Balmumu Heykel Müzesi’nde ölümsüzleşecek.

Balmumu müzesinin ilk misafirleri de hazır. Sanko Holding’in sponsorluğuyla Zeki Müren ve Yıldırım Gürses’in heykelleri tamamlandı. Hedefte 40 balmumu heykeli daha var. Bunun için de sponsor desteği şart. Derneğin Kurucu Başkanı Yaşariye Doğan, ”Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebileceği bir müze kurma çabası içindeyiz. Projemizin hayata geçmesi için Bursa’mızın önde gelen isimlerinin siyasilerin, iş adamlarının desteği de çok önemli. Bursa'mıza balmumu müzesini kazandırmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Merinos Kongre Merkezi’ni müzeye adres olarak gösterdiğini belirti. Doğan, proje için hayata geçirilen mumyaların ilk etapta Nilüfer Belediyesi tarafından kurulacak olan Zeki Müren Kültür Merkezi’nde misafir edileceğini kaydetti. Dernek Başkanı Doğan, Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin göstereceği yer ile müzenin adresinin de kısa sürede netleşeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz