Sanat Tarihi Mezunu Genç Sokakta Kendisinden Para İsteyen Suriyeli Çocukları Sergiye Götürdü

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Ezgi Yasemin Taksim'de kendisinden para isteyen Suriyeli göçmen çocukları sergiye götürdü.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli göçmenler Türkiye'de hiçbir sosyal güvencesi olmadan yaşıyorlar. Net bir göçmen politikası olmayan Türkiye hükümeti tarafından yeterince mağdur edilmesi yetmiyormuş gibi vatandaşlar tarafından sanki kendi istekleriyle Türkiye'ye gelmiş parazit muamelesi gören Suriyeli göçmenlerin de insan olduğunu hatırlayan birileri çıkıyor.

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Ezgi Yasemin, İstiklal Caddesi'nde yolunu kesip para isteyen birkaç Suriyeli çocuğu ellerinden tutup Arter'deki 'Göçebe Bakış: Güneydoğu Asya'dan Çağdaş Sanat' sergisine götürdü.

Reklam
Reklam

Aynı dili konuşmasalar da sergideki sanat eserleri Suriyeli çocuklar ile Yasemin'in iletişim kurmasını sağlayan bir araca dönüştü. Videoda da görüldüğü gibi çocuklar hallerinden gayet memnun!

Yasemin çocukları sergiye götürmesinin nedenini şöyle açıklıyor:

"Kardeşimle müzeye gitmiştik. Dönüş yolunda para isteyen çocukları görünce, hem para vermeyi doğru bulmadığım hem de hava soğuk olduğu için aklıma böyle bir şey geldi."

Suriyeli çocukların interaktif sanat eserleriyle vakit geçirmek, anlamak ve öğrenmek için gösterdikleri çabanın kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Yasemin, yarım saatlik sergi ziyareti boyunca çocukların hiç taşkınlık yapmadığını belirtti.

Belki sergideki eserlerin hiç böyle bir amacı yoktu ama, sizce bu yaşanan sanatı ortak bir dil olarak kullanıp iletişim kurulabileceğini kanıtlamıyor mu?

Reklam
Reklam