Sanatçı adayları ders başı yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları bölümlerine...

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları bölümlerine alacağı öğrenciler özel yetenek sınavları ile belirlendi. Başvuru yapan yaklaşık 600 adaydan, elemeleri geçen 300’ü 3 Ekim Pazartesi günü ders başı yapacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orkestra Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sınavlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Orkestra bünyesinde eğitim almak için adeta sıraya giren öğrenciler, ön eleme sınavında ritm ve ses bilgisi gibi konularda sorulan soruları cevapladı. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, seçtikleri şarkı ve türküleri de seslendirdi. İlginin yoğun olması ve başvuru sayısının 600’ü bulmasının ardından sınavlar iki etaba çıkarılırken, son elemeler geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.
Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları bölümlerinde eğitim almaya hak kazanan yaklaşık 300 aday, titiz bir değerlendirmenin ardından belirlendi. Büyükşehir Belediye Orkestrası bünyesinde eğitim almaya hak kazanan adaylar için ders zili 3 Ekim Pazartesi günü çalacak. Adaylar, sabah öğle ve akşam olmak üzere 3 ayrı grupta eğitim alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz