Sanatçı Ferhat Tunç, Hakim Karşısına Çıktı

Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç'un yargılanmasına başlandı.

Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç'un yargılanmasına başlandı.

Beraberindeki grupla sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne gelen Tunç, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukatıyla hazır bulundu.

Kimlik tespiti ve hakkındaki iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Tunç, geçen yıl Tunceli'de düzenlenen 1 Mayıs etkinliğine katıldığını ve milletvekili adayı olduğu için de burada bir konuşma yaptığını belirtti.

Reklam
Reklam

İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Tunç, konuşma metninin tamamının okunması halinde suç içermediğinin görüleceğini savundu.

Konuşmasında İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi isimleri andığını, ancak iddianamede yalnızca İbrahim Kaypakkaya ile ilgili bölümün yer aldığını ileri süren Tunç, "Konuşma yaptığım kitleye göre hitap ettim. Ben kendi konuşmamdan sorumluyum. Diğer konuşmacıların konuşmalarından veya atılan sloganlardan sorumlu değilim" dedi.

Tunç'un avukatı Ercan Kanar da müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Badem'in mütalaasını okumasının ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: