Sanatçı Neşet Ertaş'ın Vefatı-Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya:

İZMİR (A.A) - Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk

İZMİR (A.A) - Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş'ın, "Anadolu'nun en önemli seslerinden" biri olduğunu belirterek, "Ertaş'ın vefatıyla bugün içim paramparça" dedi.

Gökkaya, Kırıkkale'de dünyaya geldiğini ve Ertaş'ın türküleriyle büyüdüğünü, zaman içinde batı müziği eğitimi almış olmasına karşın, bozlakların derinliğinin her zaman kendisini etkilediğini söyledi.

Anadolu kültürünü evrenselleştirme yolunda çalışmalara imza attıklarını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın büyük desteğiyle kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın da "yerelden ulusala, ulusaldan evrensele" ulaşma adına Türkiye'de atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu dile getiren Gökkaya, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Her kültür ancak kendi toprakları üzerinden yükselebilir. Biz yıllarca yerelimizle barışma konusunda geç kaldık. Anadolu Filarmoni, bu barışma, bütünleşme yolunda atılmış bir adımdır. Ertaş'ın vefatı, bu topraklara kazandırmış olduğu değerlerin bittiği anlamına gelmiyor. Ama kaybıyla şunu gördük ki; bu değerlerimizi sarıp sarmalama konusunda bir kat daha hızlı, daha fazla çalışmalıyız. Neşet Ertaş'ın vefatıyla bugün içim paramparça."

Gökkaya, Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın klasik müzik orkestrası ile bozlakları yorumlama kararı aldığında teklifin ilk olarak Ertaş'a götürüldüğünü, Ertaş'ın da bu projeden büyük memnuniyet duyduğunu belirttiğini, ancak sağlık sorunları nedeniyle projeyi kendisiyle birlikte hayata geçiremediklerini kaydetti.

Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: