Sanatçı Reşit Zorluer hayatını kaybetti

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü'nde görev yapan ve Şanlıurfa'nın sevilen ses sanatçılarından Reşit Zorluer, geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. 43 yaşındaki Reşit Zorluer'in ölümü Şanlıurfa Belediyesi'ni yasa boğdu.

Şanlıurfa Akabe mevkiinde geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan Reşit Zorluer, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Önceki gece hayata veda eden Zorluer'in cenazesi Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Habib Arslan, M.Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, bir çok birim amiri, ailesi ve arkadaşlarının katıldığı kalabalık bir toplulukla defnedildi.

Reklam
Reklam

Yusuf Paşa Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip, Bedi-ü Zaman Aile Mezarlığı'na defnedilen Reşit Zorluer'in ölümü başta mesai arkadaşları, ailesi olmak üzere sanat camiasını yasa boğdu.

1963 yılında Şanlıurfa'nın Büyükyol Mahallesi'nde doğan Reşit Zorluer, evli ve 5 çocuk babasıydı. 2002 yılından beri Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü'nde sanatçı olarak çalışan Reşit Zorluer, müzik meclislerinde ustalarını dinleyerek Halk Müziği dalında kendisini yetiştirdi. Zorluer, kurduğu "Reşit Zorluer Sıra Gecesi Grubu" ile Şanlıurfa'da ve Türkiye'nin birçok yerinde konserler verdi.