Sanatla Terapi

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin...

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan ilgi çekici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, uzun süredir tedavi gören psikoz hastaları tiyatro ve halk oyunlarını sergiledi. Hasta yakınlarının da ilgi gösterdiği programda, ekibin danışmanı Uzman Arda Tomba, çalışmaların ekim ayında başladığını, bu çalışmayla hastaların tedavi süreçlerinden daha olumlu sonuçlar alınabileceğini ve psikoz hastalarının da diğer hastalardan farklı olmadıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Tamamı psikoz hastası olan ve tedavisi süren 13 kişiden oluşan ekip, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ord.Prof. Dr. Muhittin Erel Amfisi’nde üç skeç ve halk oyunları gösterisi düzenledi.

Oynanan skeçlerin birincisinde erkek çocuk bekleyen 4 kız çocuk babasının trajikomik hikayesi sergilenirken, ikinci skeçte günümüz pazarlamacılarının usandırıcı ısrarları işlendi.

Son skeçte ise dünyanın ilk uçan insanı Hezarfen Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesi’nden Üsküdar’a kadar olan uçuşunun eşiyle olan tartışmalarından kaynaklandığını anlatan bir oyun sahnelendi. Skeçlerin sonunda Türkiye’nin çeşitli yörelerinden potpori hazırlanarak halk oyunları gösterisi yapıldı. İzleyiciler programın ardından hastaları dakikalarca ayakta alkışladı. Etkinlik sonrasında verilen kokteylle program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: