Sanatsever öğretmenlerden sergi

Güneydoğu genelindeki birçok özel okuldaki öğretmen ve öğrenciler birçok daldaki eserlerini, Özel Nil Koleji İlköğretim...

Güneydoğu genelindeki birçok özel okuldaki öğretmen ve öğrenciler birçok daldaki eserlerini, Özel Nil Koleji İlköğretim Okulu’nda sergiledi.
Öğretmenler ve sanatsever vatandaşların katıldığı sergide konuşan Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, sergide öğretmenlerin tezhip, hat, sulu boya, yağlı boya, kaligrafi, çini ve vitray dallarından eserlerinin sergilendiğini söyledi.
Sergide öğrencilerin ufuklarını açabilecek eserlerin bulunduğuna dikkat çeken Demir, “Güzel bir sergi oldu. Bu eserler hocalarımız tarafından yaz tatili ve eğitim yılı içerisinden itibaren yapıldı. Bölgedeki illeri kapsıyor. Bunlar, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Diyarbakır buradaki eserler ortaya çıktı. Öğretmen arkadaşlara, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Özel Bahattin Bey İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferit Özdemir de eserlerini sergileyen öğretmenlerden. Özdemir, bu sergide Güneydoğu’daki sanat ve sanatseverlerin sesini duyurmaya çalıştıklarını belirtti.
Öğretmen arkadaşlarla bu çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Özdemir, şunları söyledi: “Öğretmenler olarak bu çalışmaları hazırlıyoruz. Bu şekilde de öğrencilerimizi yetiştirmeye çabalıyoruz. Türkiye’de ve Güneydoğu’daki birçok ildeki çalışmaları bir araya getirmeye çalıştık. Vatandaşların hangi dallarda ne yapabildiğini anlamaya çalıştık.” Birçok dalda eserlerin hazırlandığı sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz