Sanayi Atıkları ‘sanat’a Dönüştü

Antalyalı sanayi ustaları, sanayi atıklarından sanat eserleri yaptılar.Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin...

Antalyalı sanayi ustaları, sanayi atıklarından sanat eserleri yaptılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin ortak projesi kapsamında sanayi ustaları, hurdaya verecekleri malzemelerden heykeller yaptılar. Dünyaca ünlü heykeltıraş Ayhan Kayapınar'dan 1 ay boyunca ders alan ustalar, gece gündüz çalışıp hurdadan boğa, çember çeviren çocuk, zürafa, ahtapot, dinozor gibi 20 heykel ortaya çıkardılar. Ustaların çalışmaları ile piston kolundan bilyeye, silindir kapağından varile sanayi atıkları sanat eserlerine dönüştü.

Reklam
Reklam

Heykeltıraş Ayhan Kayapınar, organizasyonun en büyük kolaylığının ustaların el becerisi olduğunu belirterek, “Ustalara teknik açıdan bir açıklama yapmadık. Ustalarımız metalleri biçimlendirirken biliyor, kullandıkları materyalleri tanıyorlar. Ustalarımız gayet güzel işler başardılar” diye konuştu.

Motor yenileme ustası Bekir Öner ise, otobüs piston kolu, eksantrik mili, silindir kapağı ve bilyeler kullanarak heykeller yaptıklarını söylerken, hurdadan çocuk heykel yapan torna ustası Fahri Doğan da heykelde LPG tankı, krank kolu, bilye ve rot başı kullandığını söyledi. Zürafa heykelini yapan Akdeniz Sanayi Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk ise, daha büyük bir heykel yapmayı düşündüklerini ifade ederek, “Zürafayı tasarladık. Eski bilye, araç takozu, yağ varili kullanarak zürafa heykelini yaptık” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Akdeniz Sanayi Sitesi esnafı ile estetik olarak nasıl bir çalışma yapacaklarını düşündüklerini belirterek, “Bundan yola çıkarak sanayi atığı bol olduğu için heykel yapmaya karar verdik. Bir aylık bir eğitimin ardından çalışmalara başladık. Ellerindeki malzemeyi tasarlamaya başladılar ve bu heykelleri yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, “Sanayi esnafı ve ustalarımızı böyle sanat eserlerini yaptıkları için kutluyoruz. Antalya’nın sanatla buluşan bir şehir olması beni gururlandırıyor. Eserleri çok beğendim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel, çok anlamlı tasarımlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: