Sanayi Bakanı Ergün: Televizyondan öğrendim

ANKARA (ANKA) – Kabinenin yeni Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakan olduğunu televizyondan öğrendiğini söyledi.

Adı yeni kabineye giren milletvekilleri içinde de geçen Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ilk duygularını, ANKA'ya yaptığı açıklamada dile getirdi. Ergün, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmeme şaşırmadım. Ama bakan olduğumu televizyondan öğrendim" dedi.

Ergün, yeni kabineden ayrılan bakanları, başarılı ya da başarısızlıktan bağımsız olarak değerlendirerek, seçimlerden sonra böyle bir değişikliğin olabileceğini söyledi.
Ergün, "Önemli olan kabinedeki arkadaşlarımızla birlikte bu dönemin ruhuna uygun bir heyecan bir atmosfer meydana getirebilmektir. Eminim kabinedeki arkadaşlarımızla birlikte hep beraber yeni dönemin beklentilerini dönemin ruhuna uygun bir atmosfer meydana getirebileceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

O heyecanı bütün toplumun yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Ergün şöyle dedi:
" Biz sanayi bölgesinin bir milletvekiliyiz. Kocaeli milletvekili olarak içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar dolayısıyla ticaret erbabının sorunlarıyla haşir neşir olduk. Onları daha da birlikte sorunları ele alarak sorunların çözümüne ciddi katkıda bulunacaklarına iniyorum ben. Tecrübeli bakan arkadaşlarımız var onların da ciddi manada tecrübelerinden yararlanacağız. Bu süreçte geçmiş dönemlerde olduğu Türkiye siyasetinin bir geleneği olarak, bir çok arkadaşımızın hangi bakanlığa geleceği ya da bakan olup olacağı bilinmiyordu. Ben de televizyondan öğrendim."