Sanayi Ciro Endeksi, 2012 Yılı Eylül Ayında Yüzde 4,9 Arttı

ANKARA (İHA) – Sanayi Ciro Endeksi, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına...

ANKARA (İHA) – Sanayi Ciro Endeksi, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Anketi kapsamında yer alan İmalat Sanayi ile Madencilik ve Taşocakçılığı kısımlarında bulunan işyerlerinden oluşturulan Sanayi Ciro Endeksinin, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttığını bildirdi. Açıklamada, 2012 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı endeksinin yüzde 1,0 azaldığı belirtilerek, imalat sanayi endeksinin yüzde açıklandı. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2012 yılı Eylül ayında en yüksek artışın dayanıklı tüketim malı imalatında görüldüğü aktarıldı.

Reklam
Reklam

İmalat sanayi alt gruplarında ise en yüksek artışın tütün ürünleri imalatında gerçekleştiği belirtilen açıklamada, imalat sanayi alt sektörlerinin 2012 yılı Eylül ayında 2011 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 63,8 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleştiği görüldüğü bildirildi. Bunu yüzde 38,3 ile Diğer İmalatlar takip etmektedir.

İmalat sanayi alt gruplarında en yüksek artış temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, sipariş endeksinin 2012 yılı Eylül ayında 2011 yılı aynı ayına göre, en yüksek artış oranının yüzde 56,0 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleştiği görüldüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: