Sanayi Kurumlarına "yıllık Işletme Cetveli" Uyarısı

BİLECİK (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi kurumlarına, "yıllık işletme cetvelleri" konusunda uyarıda bulundu.   

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi kurumlarına, "yıllık işletme cetvelleri" konusunda uyarıda bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Şinasi Balta, yaptığı yazılı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği, sanayi sicil belgesi almış sanayi işletmelerinin, 2013 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı yıllık işletme cetvellerini, 30 Nisan mesai bitimine kadar, kanun gereği işletme sahibi ya da müdürleri tarafından kendilerine verilmesi gerektiğini bildirdi. Sanayi sicil belgesinin, iki yılda vize edildiğini aktaran Balta, şunları kaydetti: "Sanayi işletmeleri, kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde sorun yaşamamaları için sanayi sicil belgesinin süresi içinde vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir. 6948 sayılı kanun gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri, kapanma ve faaliyete geçme durumlarını, bir ay içinde müdürlüğümüze bildirmeyenler ve yıllık işletme cetvelini süresi içinde vermeyenler hakkında 759 lira idari para cezası uygulanır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz