Sanayi sitelerinin sorunları tartışıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü konusunda tüm odaların birlikte...

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü konusunda tüm odaların birlikte hareket ettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi ve Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından düzenlenen, 'sanayi sitelerinin sorunlarına çözüm arayışları' konulu toplantıların ilki Metal İşleri Sanayi Sitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sanayi sitelerindeki esnafın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirterek, “Önce yol talepleriniz geliyordu. O halledildi. Artık sitelerin daha iyi olması konusunda istekler geliyor. Siteyi dolaştık ve gördük ki kaba işleri bitmiş ince işleri kalmış. Şimdi yapmamız gereken öncelikle sitenin imar planını masaya yatırıp yeşil alanları işgalden kurtarmak. Sonra da karar vereceğiz, yeşil alan fazlaysa depolama alanı yapacağız ya da başka şekilde değerlendireceğiz.” dedi.
Katı atıkların Seyhan Belediyesi’nin depolama alanına götürülmesini isteyen Aldırmaz, şöyle devam etti: “Esas olan sitenin daha verimli nasıl kullanılacağıdır. Bu konuda sizlere de görev düşüyor. Belediyenin yapacaklarının yanında sizlerin de yapacağı işler var. Öncelikle sitelerin bütünlüğü sağlanmalı. Biz sonuna kadar sizin yanınızdayız. Bizim için istihdam yaratan insanlar kahramandır. 24 saat sizlerin emrinizdeyiz.”
Aldırmaz, sitenin yanından geçen derenin üstünün kapatılması için ihale yapıldığını; ancak ihalenin iptal edildiğini, yasal sürecin tamamlanmasının ardından o sorunun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

“SİTELER ÜST BİRLİK ÇATISINDA TOPLANSIN”
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök de Başkan Vekili Aldırmaz ve bürokratların yıllardır biriken sorunların çözümü için toplantıya katıldıklarını vurguladı. Sanayi sitelerinin bir üst birlik çatısında birleşmelerini öneren Sürenkök, işgal edilen alanların boşaltılması gerektiğini bildirdi. Toplantıda site esnafı sorunlarıyla ilgili sorular yönelttiler. Aldırmaz, tüm sorulara tek tek cevap verdi. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray ve Yol Müdürlüğü bürokratı Faruk Demir notlar aldı. Toplantıya, ADASO yöneticileri, site başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz