Sanayi Üretimi Aylık Bazda Değişmedi, Yıllıkta Yüzde 3.8 Arttı

- Sanayi üretimi Nisan ayında, bir önceki ayın düzeyinde kalırken, geçen yılın aynı ayına göre yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

- Sanayi üretimi Nisan ayında, bir önceki ayın düzeyinde kalırken, geçen yılın aynı ayına göre yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 3.8 arttı.

Sanayi üretiminde, Nisan'da aylık bazda en yüksek artış yüzde 18.3 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretiminde gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 11.7 ile diğer ulaşım araçlarının ve yüzde 6.4 ile de tütün ürünlerinin üretimi izledi.

BUna karşılık, en yüksek düşüş yüzde 20b8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu düşüşü, yüzde 9.6 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri ve yüzde 6.6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin üretimi izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: