Sanayi Ve Ticaret Odaları Güçlerini Birleştirdi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde 7 ilin katılımıyla "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" oluşturuldu.

Suriyeli misafirler Toplantıda ayrıca Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yüzde 87,8'inin platform üyesi illerde yaşadığına dikkati çekilerek, yaşanılan sorunların çözümü için ortak hareket etmek gerektiği noktasında görüş birliğine varıldı. Bu arada sadece GTO üyelerine hizmet vermek için kurulan Erbil Ticaret Ofisi'nin diğer oda üyelerine de hizmet verecek bir yapıya kavuşturulması için çalışma yapılması kararı alındı. Bölgenin turizm potansiyeli dikkate alınarak ilk projenin bu alanda yapılması kararlaştırıldı. Platform, ilk toplantısını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: