Sanayici ekonomik gidişattan memnun

İZMİR (İHA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Türkiye'nin 2006 yılında gerçekleştirdiği ve 20 çeyrektir aksatmadan sürdürdüğü büyüme oranının büyük bir başarı olduğunu belirterek, büyümenin temelinde yüzde 90 ile özel sektörün yatmakta olduğunu, bunun da mevcut durumun ne kadar sağlıklı yürüdüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi.

İleriye dönük yorumlar ve dersler çıkarmak için öncelikle geriye bakılması gerektiğini ifade eden Taşkın, ülkemizin dışa açık ekonomisi, dünyaya verilen imajı, yatırım potansiyeli, tek parti olmanın avantajlarının yadsınamaz bir gerçek olduğunu kaydetti. Taşkın, "Geçmişe dönük olarak mikro reformlar yapılabilseydi, daha hassas davranılıp gerilimlerle zaman harcanmasaydı, muhalefet sadece tenkitkar değil yapıcı olabilseydi, dünyayla rekabet edebilmeyi başarıp, daha fazla mal üretimini sağlayabilseydi bugünkü büyümeyi geçmiş dönemlerde zaten yakalamış olacaktık" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldızı parlayan sektörlerin yanında gerileyen veya başarısını arttıramayan sektörlerin desteklenmesi ile değişimleri yakalama şansımızın her zaman yükseleceğine işaret eden Taşkın, "2007 yılını başarılı bir şekilde geçirmemiz, beklenen reformların yerinde yapılmasıyla mümkün görünmektedir. 2007 yılının hem sanayi hem de turizm için pozitif yönde müthiş bir şekilde gelişmesi, önümüzdeki iki seçim sürecinde de ülkemizin dünyaya örnek olması en büyük temennimizdir" diye konuştu.