Sanayici, Işçi Bulursa Köylere Servis Kaldıracak

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, sanayicinin önemli sorunlarından birinin vasıflı eleman...

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, sanayicinin önemli sorunlarından birinin vasıflı eleman yetersizliği olduğunu belirterek, "Bunun için farklı çözümler üretiliyor. Sanayicimiz, köy muhtarlarına kadar yazı gönderdi. Köyden 10-15 kişi vasıflı ya da vasıfsız çalışacak insanın olması durumunda, o köye servis kaldıracaklarını taahhüt ettiler. Bu uygulama çok önemli ve yerindedir.” dedi.

Ahmet Hasyüncü, bölgelerinde arsa ile ilgili yaşanan sorunların tamamen çözümlendiğini ve yatırımcı için yeni arsalar ürettiklerini anlattı. Hasyüncü, bölgelerinde altyapı sorununun olmadığını ve şu an için ucuz enerji sağlanması adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yeni yatırım olarak 60’ın üzerinde projenin devam ettiğini aktaran Hasyüncü, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

“Bölgemizde aylık enerji tüketimi 80 milyon kilovatı aştı. Yıllık 1 milyar kilovat enerji tüketen bölge olduk. Altyapı problemi yok. Ancak, sanayicilerle bir araya geldiğimizde önemli olarak karşımıza çıkan sorunlardan biri eleman bulma konusu. Eskiden sadece vasıflı ilanlar vardır. Şimdi yerel gazetelerde, fabrikaların önünde hatta servis otobüslerinin önünde vasıflı ve vasıfsız eleman alınacak ilanları bizi mutlu ediyor. Hatta bazı sanayicilerimiz köy muhtarlarına yazı yazarak, 'Sizin köyden bize, fabrikaya 10-15 kişi çalışmak için gelmesi durumunda servis gönderebiliriz.' diyorlar. Bu doğrultuda Kayseri’de yaşanan ilkler var. İstihdama yönelik şehrimizde fuar açıldı. Kayseri’de herkesin bildiği eskiden amele pazarında eleman aranırdı. İşçi aranırdı. İnsanlarımız da iş arardı. Artık işverenlerimiz bu fuarda işçi, eleman arıyor. 40 firma katıldı buna. Böylesine yaşadığımız günlerden dolayı ayrı bir gurur yaşıyoruz.”

"İŞÇİ ARAMAK İÇİN TELEFON AÇIYORUZ"

Ahmet Hasyüncü, eskiden insanların eşini, dostunu, akrabasını ya da yakın komşusunu iş için araya koydurduğunu hatırlatarak, “Bu şekilde telefonlarımız çalar ve susmazdı. İnsanlarımız hatırla yakınına iş bulmaya çalışırdı. Ama şimdi biz insanlarımızı çalışacak yakını ya da tanıdığı biriler olup olmadığını sormak için arıyoruz. Bu insanlarımızı göndermesi için arıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ALTYAPIYA 40 MİLYAR LİRA HARCADIK"

Ahmet Hasyüncü, bölgelerinde altyapıya 40 milyar lira yatırım yaptıklarını, bunun 10 milyon lirasını enerji yatırımlarının oluşturduğunu açıkladı. Hasyüncü, çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Elektrikte kayıp kaçak oranında yüzde 4.5 olan oranı şu an 0.15'e indirdik. Böylesine büyüyen bir bölgenin problemi yok. Çünkü kendi imkanlarımızla bütün sorunlarımızı çözüyoruz. Kendi ürettiğimiz arsaları satarak yönetim giderlerinde ekstra bir talep sanayiciden olmuyor. Altyapıya 40 milyon lira harcıyoruz. Bunun 10 milyon lirasını enerji tutuyor. Tamamen havai hatları yer altına alıyor ve trafoları yeniliyoruz.” dedi.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Organize sanayi bölgesi olarak yaptıkları yatırımlarda devlet desteği almadıklarını ifade eden Ahmet Hasyüncü, bundan sonrasında enerji ile ilgili yapmayı planladıkları yatırımda destek beklediklerini açıkladı. Hasyüncü, “Bölgemizde meslek lisesi yapımı ile ilgili adımı attık. Okulumuz hizmete girdi. Bugün organize sanayi bölgelerinde yapılacak olan meslek liseleri için devlet destek verdi. Bölgemizde arıtma tesisi yaptık hizmete soktuk. Bizden sonra Çevre Bakanlığı arıtma yapan bölgelere destek vereceğini açıkladı ve bu konuda teşvikler verilecek. Biz bunları yaptık ve destekten faydalanamadık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hasyüncü, ayrıca, enerji projeleri olduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti: “İleriye dönük bölgenin enerji ihtiyacının karşılanması adına yatırım yapmayı düşünüyoruz. Elektrik üretmeyi planlıyoruz. Termik santrallerden istifade etmek istiyoruz. Sanayiciye ucuz fiyattan enerji vermek istiyoruz. Burası şahsa ait değildir. Kamu kuruluşudur. Bunları düşünerek hareket ediyoruz. Bunun için de biz hiçbir ücret almadan konteyner yapılması için Kızılay’a 10 bin metrekare arsa bağışladık.” bilgisini verdi.

Ahmet Hasyüncü, Kayseri’nin, geçen yıl 800 milyon dolar ithalata rağmen 1 milyar 600 milyon dolar ihracat yaptığını belirterek, Türkiye’de şehirleri Kayseri konumuna getirerek, ülkenin dünya ekonomisinde ilk 10 ülke arasına rahatlıkla girebileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: